Waar moet ik in investeren? Dit zijn je 4 belangrijkste opties!

Waarom kun je het best in investeren? Waar investeren op dit moment de meeste mensen in? Een kort overzicht met jouw opties!

Beleggingsexpert Harm van Wijk deelt zijn Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer >>

Iedereen weet dat het op een gegeven moment verstandig is het geld te investeren. Naarmate je geld hebt dat je eigenlijk niet actief nodig hebt, kun je het principe ‘geld maakt geld’ benutten.

Desondanks de vele risico van investeren, is de kans dat je op lange termijn winstgevend investeert groot. Tenminste, als je een goed idee hebt hoe je verstandig kunt investeren.

Uiteindelijk heb je veel verschillende opties om in te investeren. Dit zorgt ervoor dat we vaak maar besloten helemaal nergens een investering in te doen.

Want waarom zouden we ergens in investeren waarvan we niet zeker weten of het wel een goede investering is?

Op deze pagina wil ik je een beter idee geven van je mogelijkheden en geef ik je daarnaast een tip waarmee ik succesvol heb kunnen investeren. Je kunt de informatie uit dit artikel het best zien als een basis om daarna zelf verder te duiken in het specifieke vakgebied waar jij in zou willen investeren.

Ik bespreek namelijk:

  • Investeren in vastgoed
  • Investeren in een eigen bedrijf
  • Investeren in aandelen
  • Investeren in startups

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen waar je in kunt investeren. Ik adviseer je daarom ook goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden voordat je jouw eerste investering doet!

Investeren in vastgoed

Investeren in vastgoed

Eén van de veiligste investeringen is doorgaans vastgoed. Alhoewel het jaarlijks rendement van vastgoedinvesteringen rond de 2 tot 3% schommelen, hoef je zelden bang te zijn dat je investering verloren gaat.

Je moet meestal een behoorlijk kapitaal hebben om fatsoenlijk in vastgoed te kunnen investeren. Wil je bijvoorbeeld zakelijk in vastgoed investeren door een pand te kopen? Dan kun je ervoor kiezen om of:

  • Het pand in één keer te betalen
  • Een zakelijke hypotheek hiervoor af te sluiten

Voor het kopen van een pand met een zakelijke hypotheek heb je ongeveer direct 30% van de waarde van de pand nodig om hierin te kunnen investeren. Persoonlijk gelden er weer andere regels.

Investeren in een eigen bedrijf

Investeren in een eigen bedrijf

Veel interessanter maar meteen ook risicovoller is om te investeren in een eigen bedrijf. Vooral als je net wat meer tijd hebt, want als je kunt werken in dit bedrijf neemt je investering een stuk sneller in waarde toe.

Internet bedrijven zijn de afgelopen tien jaar in een stroomversnelling gekomen. De waardes van deze bedrijven stijgen nog altijd hard. Veel van deze bedrijven zijn echter helemaal niet groot. Er zitten zelfs voldoende bedrijven tussen die gewoon een eenmanszaak zijn.

Een van de verdienmodellen waar steeds meer internetbedrijven hun geld mee weten te verdienen is affiliate marketing, het promoten van andermans promoten tegen een commissie. Denk aan het succesvol promoten van een televisie voor een webshop als Coolblue. Jij krijgt 4% over de verkoop zonder dat je een product hoeft te leveren.

Affiliate marketing is voor iedereen toegankelijk en makkelijk te leren. Via een goede cursus, zoals de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard, leer je binnen korte tijd alles wat jij hierover moet weten.

Investeren in aandelen

Investeren in aandelen

Liever niet zelf aan het werk? Dan kun je ook gewoon investeren in de aandelen die jij interessant vindt!

Het is misschien wel het meest voor de hand liggende antwoord op de vraag ‘waar moet ik in investeren’. Het is voor velen ook de beste.

Je kunt. Met grote en kleine bedragen in aandelen investeren zonder dat jij er daarna nog omkijken naar hebt. Via brokers als DeGiro en Binck kun je binnen enkele seconden aandelen en andere financiële producten kopen en verkopen.

Voordat je hiermee begint, is het verstandig een cursus over beleggen in aandelen te volgen. Je weet dan precies waar je op moet letten en welke fouten je absoluut niet moet maken.

Hiervoor heb ik de cursus Trading Navigator gevolgd. Een zeer makkelijk te begrijpen cursus waarmee je op een rustige manier investeren in aandelen leert.

Investeren in startups

Investeren in startups

Heb je ooit al eens gehoord van crowdfunding? Investeren in crowdfunding is op dit moment ongekend populair.

Dat heeft het onder andere te danken aan het grote aantal startups dat middels crowdfunding investeringen probeert te verzamelen. Denk hierbij aan technologiestartups en nieuwe concepten in de horeca of andere gevestigde branches.

Het rendement op crowdfunding loopt sterk uiteen, mede doordat het risico van de bedrijven waar je in kunt investeren hoog is.

Indien je dan ook voldoende tijd hebt, is het investeren in een eigen bedrijf altijd het beste idee. Je hebt meer controle en met een verdienmodel als affiliate marketing nauwelijks kosten. Heb je minder tijd? Dan is het investeren in aandelen het overwegen waard!

Plaats een reactie