Wil jij leren beleggen? Dan moet je wel weten waar je moet beginnen. Ik leg je uit waar en hoe je kunt leren beleggen!
Het internet heeft ervoor gezorgd dat we aanzienlijk makkelijker en sneller kunnen leren beleggen. Doordat er meer artikelen en cursussen over beleggen beschikbaar zijn, heb je meer keus en dat zorgt er weer voor dat de kwaliteit beter is!
Beleggingsexpert Harm van Wijk deelt zijn Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer >>
Een veel gehoord probleem is dat aspirant beleggers niet weten waar ze moeten beginnen met leren. Met zoveel keus, is namelijk ook lastig om te bepalen wat een goed beginpunt is. Daarnaast is de kwaliteit niet altijd even gemakkelijk te beoordelen.
Ik herken dit verhaal maar al te goed, want ook ik heb moeten leren beleggen. Ik vroeg mij net als jou op een dag af:
Hoe kan ik leren beleggen?
Na urenlang gezocht te hebben, kwam ik op een viertal ‘middelen’ uit waarmee ik heb geleerd om te beleggen. Deze vier middelen, gaan mogelijk ook jou helpen beter en slimmer te beleggen.
Lees snel verder!
Waar wil je in leren beleggen?
Tijdens mijn zoektocht ontdekte ik dat een van de eerste vragen die je aan jezelf moet stellen is waar je eigenlijk in wilt leren beleggen. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende beleggingsproducten waar je dit in zou kunnen doen. Als je al een idee hebt in welk beleggingsproduct je zou willen beleggen, kun je gerichter leren.
Zo kun je ervoor kiezen om in aandelen, valuta en ETF te beleggen. Drie volledig unieke beleggingsproducten met ieder hun eigen eigenschappen.
Een algemene cursus over beleggen leert je weinig over deze individuele producten maar meer over beleggen in het algemeen. Handig natuurlijk als je een goede basis wilt creëren. Daarna moet je echter alsnog meer over de verschillende financiële producten te weten komen.
Door je vooraf te verdiepen in het beleggingsproduct dat het best bij jouw doelen past, hoef jij je niet verder in de producten te verdiepen waar je niet van plan bent om in te beleggen.
Bij welke partij wil je gaan beleggen?
Nadat ik eenmaal wist in welk product ik wilde gaan beleggen, wist ik alleen maar wat meer over dit product. Ik vroeg mij nog steeds af hoe ik kon leren beleggen. Want waar kun je eigenlijk beleggen?
Ik ben daarom op zoek gegaan naar de reviews van zoveel mogelijk verschillende brokers. En dat zijn er behoorlijk wat.
Tegenwoordig heb je namelijk online brokers waarmee je de hoge transactiekosten van ouderwetse brokers als ING kunt vermijden. Natuurlijk wil je vooraf meer over deze online brokers te weten komen, want je wilt wel een goed idee kunnen krijgen wat je hiervan mag verwachten.
Daarom raad ik je aan tijdens dit proces je in de verschillende brokers te verdiepen. Wat kost beleggen bij deze brokers eigenlijk? Hoe helpen deze brokers mij verder met het leren van beleggen?
Ervaringen van andere beleggers
Wat het internet ons ook heeft gebracht, zijn de ervaringen en strategieën van andere beleggers.
Als je ondertussen weet in welk product je hoofdzakelijk wilt gaan beleggen, is het nu tijd om te leren wat de verschillende strategieën zijn en hoe andere beleggers deze strategie toepassen.
Dit is natuurlijk een combinatie van mijn volgende tip en het vinden van ervaringen. Gelukkig staat het internet vol met strategieën en ervaringen van andere beleggers waar we veel waardevolle informatie uit kunnen halen. Misschien heb ik wel het meest leren beleggen door deze verhalen en de cursus die ik gevolgd heb.
Want inderdaad, ik heb het overgrote deel van beleggen kunnen leren door een goede cursus te volgen. En daar vertel ik je graag meer over.
De cursus waarin ik heb leren beleggen
Ik heb veruit het best leren beleggen met een cursus waar beleggen van A tot Z wordt uitgelegd. Daarbij wordt niet alleen ingegaan op de invulling maar komen ook strategieën aan bod waar ervaren beleggers gebruik van maken.
Dat heb ik gedaan met de Trading Navigator Methode, een cursus van Harm van Wijk. Als ex-fondsmanager heeft Harm van Wijk een behoorlijke staat van dienst. Dit gaf mij meteen het vertrouwen dat ik met een expert te maken had.
De inhoud van de Trading Navigator Methode heeft mij uiteindelijk weten te overtuigen dat dit, sowieso voor mij, de beste manier was om te leren beleggen.
Ken je al Expert Harm van Wijk?
Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.
Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.
Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.
Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.
Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.
Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:
- SNS bank
- Fortis
- VolksBank
- ABN Amro
- BinckBank
Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?
TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>