Wanneer kan ik met pensioen?

Wanneer kan ik met pensioen? Je weet misschien al steeds meer mensen zich zorgen maken over hun pensioen en dagelijks pensioenfondsen geld verliezen. Dat is ook niet gek, want je word doodgegooid met (mis)informatie en financiële specialisten die elkaar allemaal tegenspreken over de komende financiële tijden. Lees snel verder.

LET OP: Beleggingsexpert Harm van Wijk geeft een gratis succesvol beleggen training, Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen. Laten we nu starten met de beste belegging, wat verstandig is om eerst mee te starten is de 4 meeste belangrijke regels voor beleggen en investeren.

Wanneer kan ik met pensioen

Nu? Je zult enthousiast zijn, je zult het nog niet zeker weten stel je ieder geval eens voor dat het vandaag zal zijn. Alle emoties die je nu voelt zijn helemaal normaal, je ondergaat een behoorlijke verandering in je leven(swijze). Wat kun je verwachten als je met pensioen gaat? Voor sommige is het een eenvoudige overgang en werk wordt automatisch opgevuld met vele hobby’s voor andere kan dit een lastigere overgang zijn om nieuwe routine te vinden.

1. Jouw financiële plan moet je ondersteunen tijdens het pensioen

Klinkt logisch natuurlijk. Je spaarrekening, investeringsaccount, het pensioenfondsen al die financiële onderdelen moeten bevestigen dat je daadwerkelijk met pensioen kunt. Als je dit wilt bereken kun je deze calculator gebruiken van berekenhet.nl het geeft je een goed idee of alternatief met deze Amerikaanse pensioen calculator van Rule 1 investing. Je pensioen budget moet niet alleen je levensonderhoud dekken maar ook je medische kosten, onvoorziene kosten etc. Daarnaast moet je ervan uitgaan dat je tegenwoordig een stuk langer leeft minimaal 30 jaar, het zou toch vreselijk zijn als jij ouder wordt en je verwachte pensioen budget is er niet meer. Want op dat moment ben je financiële gezien het meest kwetsbaar.

Je wilt een voldoende buffer bouwen zodat jij zolang je gezond en fit bent zolang mogelijk kan leven en als het even kan er ook van geniet. De waarheid is als je 65 jaar bent en in perfecte gezondheid kun je weleens 90 jaar worden, misschien nu nog moeilijk te begrijpen maar het is niet onwaarschijnlijk.

2. (her)ontdekt een nieuwe passie

Je hebt nu een enorme leegte waar normaal je werk zat en je leven structuur gaf. Het is niet gek om hier alvast over na te denken en een plan te maken wat je gaat doen met je tijd. Want je financiële plan moet samengaan met deze nieuwe passie of activiteit. Wat kun je doen om een zinvol bestaan te leven? Dit is een mooie vraag om over na te denken en zal voor elke persoon verschillen en dat is maar goed ook.

Probeer je te motiveren om te denken aan een hobby of passie naast je carrière. Het is nu de tijd om dat ‘ding’ te doen waar je nooit aan toe kwam of nooit echt de tijd voor had. Nieuwe hobby, klassieke auto’s restoren, koken of die wereldreis. Vergeet niet je kunt heel veel mensen positief beïnvloeden met de tijd die nu tot je beschikking is. De grootste en rijkste investeerders van de wereld Charlie Munger en Warren Buffett zijn 93 jaar en nog niet officiële met pensioen. Doe iets waar jij echt gelukkig van wordt.

Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen. Laten we nu starten met de beste belegging, wat verstandig is om eerst mee te starten is de 4 meeste belangrijke regels voor beleggen en investeren.

3. Pensioen is dé perfecte tijd om nieuwe vriendschappen te maken of relatie’s te versterken

Geweldige tijd om meer te besteden met de mensen die je lief hebt, aangezien je nu de ruimte en tijd hebt om op bezoek te kunnen. Bijvoorbeeld bij je kinderen, ouders, familie en vrienden. Ik weet natuurlijk niet hoe de huidige relaties zijn maar meestal kan wat aandacht niet kwaad. Als je een baan hebt gehad waar je het gevoel kreeg dat je nodig was en dan de overgang naar pensioen kan gevoel geven van doelloosheid. Hiervoor zijn familie en vrienden erg belangrijk als support.

4. Ontdekt nieuwe manieren om te helpen

Gaat ook weer terug naar het vorige principe, maar het is belangrijk om gevoel te hebben van ‘impact’ op de maatschappij of de omgeving om je heen. Al is het je schoonkinderen oppikken van school of koken voor je man/vrouw, vrienden of familie. Je krijgt direct energie van als je andere mensen blijft helpen. Vergeet niet regulieren check-ups te doen bij je dokter, want vaak als je zo actief bezig bent met andere vergeet jij jezelf wel eens.

Jij hebt je hele leven voor dit moment gewerkt, neem er dan ook voldoende profijt van en werk dagelijks aan je gezondheid.

Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen. Laten we nu starten met de beste belegging, wat verstandig is om eerst mee te starten is de 4 meeste belangrijke regels voor beleggen en investeren.

Harm ontdekte dit op de moeilijke manier maar dit hoeft niet voor jou!

Harm van dijk heeft als missie de particuliere beleggers te helpen. Waarom zou je denken? Omdat 90% van de particuliere beleggers namelijk geld verliest op de indexbeurs. Hoe kan dit anders zul je nu denken? Harm gaat niet voor jou vissen, maar hij gaat jou leren vissen.

Je moet altijd je klanten voorop stellen, niet op 1 paard wedden. Niet op aandelen, strategieën of mentoren. Leer dus zelf vissen

Spreid over verschillende bewezen strategieën in plaats van spreiden over aandelen. Hoe je dit allemaal kunt leren dat lees je verder in deze review.

“Je hoeft niet rijk te zijn om te investeren, maar je moet investeren om rijk te zijn”

Ken je al Expert Harm van Wijk?

harm

Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.

Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.

Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.

Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.

Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.

Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:

  • SNS bank
  • Fortis
  • VolksBank
  • ABN Amro
  • BinckBank

Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?

TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Plaats een reactie