Beste belegging? Beleggingsexpert geeft advies!

Beste belegging? Je weet misschien al dat 90% van de mensen die zich bezig houden met beleggen dagelijks geld verliezen op de beurs. Dat is ook niet gek, want je word doodgegooid met (mis)informatie en financiële specialisten die elkaar allemaal tegenspreken over de komende crisis, grondstoffen, ETFs, Sprinters, Turbo sprinters, opties etc.. Zonder goede voorkennis, training of je in te lezen, ga je meer succes hebben in een casino.

LET OP: Beleggingsexpert Harm van Wijk geeft een gratis succesvol beleggen training, Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Beste belegging

Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen. Laten we nu starten met de beste belegging, wat verstandig is om eerst mee te starten is de 4 meeste belangrijke regels voor beleggen en investeren.

Er zijn vele slimme beleggers en investeerders, zoals jij, die zich zelf in een pittige situatie bevinden omdat ze geloven dat hun beleggers vertelde dat diversificatie en beleggingsfondsen zou leiden naar een veilige en zorgeloos pensioen leven. Het zal zeker wel werken als je genoeg hebt kunnen sparen en voldoende tijd hebt. Maar wat vroeger werkte hoeft niet perse nu nog goed te werken.

Twee keer in de laatste 15 jaar is de aandelenmarkt over de 50% gecrashed en heeft vele traditionele pensioen portfolio’s kapot gemaakt, vooral mensen die bovenstaande advies volgde. Het grooste pensioenfonds in de wereld genaamd Fidelity Magellan heeft een algeheel samengesteld rendement vanaf 1999 van net boven 0% per jaar in Nederland zou je eens Ambtenarenpensioenfonds ABP kunnen opzoeken.

De financiële dienstverlening heeft een volledige samenleving laten geloven dat wij ons geld zeker niet zelf kunnen beheren. Dit lever hun niet 100 miljoenen maar denk in biljoenen per jaar. Dit speelt zeker in hun hand aangezien hun ongeveer 100 biljoen per jaar opstrijken.

Wat nog erger is, als jij ouder bent ene je hebt niet genoeg gespaard, is er geen standaard investering of beleggingsadvies dat iets voor je kan doen, zodat jij met het Zwitserleven gevoel kunt rentenieren. Gelukkig is er een betere weg. Hier helpt Harm van Wijk je ook mee. Er is een investeringsstrategie en deze ligt in de grondslag van wereld grootste belegger namelijk Warren Buffet. Warren heeft de regel en dat is zijn nummer 1: Never lose money. Rule No. 2: Don’t forget rule No. 1”. Hier heeft Phil Town een succesvolle belegger ook zijn hele filosofie omheen gebouwd en vele met groot succes.

Leer deze 4 regels voordat jij gaat investeren

Binnen investeren zijn er altijd een aantal die regels die te alle tijde moeten gevolgd worden. Dit zijn richtlijnen en op vele omstandigheden van toepassing zijn. Dit zijn de regels die vele succesvolle investeerders nog steeds nauwe volgen en vooral voor starters enorme impact kunnen maken.

Regel 1. Begrijp het verschil tussen prijs en waarde

bijvoorbeeld van een aandeel zijn de prijs VS waarde niet altijd hetzelfde. Dit zie je goed terug in de grondstof goud, dat wisselt enorm naar mate de stemming van de markt omslaat naar negatief. Zo zie je vaak dat mensen hun geld gaan ‘hedge’ bescherming zoeken in goud. Terwijl de prijs die je dan vaak betaald niet klopt met de waarde van het financiële product goud. Juist dit wisselende karakter van de ‘markt’ kun je goed gebruiken als instap of uitstappunt voor je beleggingen.

Conclusie, leer het verschil kennen tussen prijs en waarde. Phil Town geeft een mooie voorbeeld van een auto tweedehands, die koop je ook niet direct toch? De auto wil jij graag even testen of die loopt, of er verborgen schade is en wat de kilometerstand is van de auto. Vervolgens bepaal je jouw waarde met een prijs, als dit overeenkomt met wat jij een ‘goede’ prijs vind koop jij de auto. Bij aandelen is hetzelfde principe.

Regel 2. emotie is vijand van slim beleggen 

laatst bijvoorbeeld kon het aandeel Tesla symbool NASDAQ: TSLA van Elon niet stuk, iedereen schreeuwde het van de daken dat je het moest kopen, nog geen maand later met de kerst van 2018 zakte het aandeel met 15% en meer in elkaar, volgde er een massaal ontslag van personeel en leveringsdatums niet gehaald. De mensen die dan met opwaartse lijnen het aandeel hadden gekocht zagen hun winst verdampen. Auw, emotie is toch niet echt zo handig als belegger of investeerder.

Zorg niet dat jouw strategie is om bedrijven te kopen die op hun hoogste piek zitten of domweg met de massa meegaan als je gaat ‘inkopen’. Zorgt voor de bekende hoog kopen en laag verkopen strategie. Weet je nog regel 1? Verschil tussen prijs en waarde.

Regel 3. Koop alleen in de verkoop 

Zo gingen wij altijd winterjassen alleen maximale verkoop kopen, omdat in Nederland de winters zo kort zijn en het nergens opslaat om volle mep te betalen voor iets dat je paar maanden draagt. Zo ook met beleggingen. Je zult nooit je gewenste hoge rendement gaat behalen als je als een zot alles gaat opkopen op de markt zonder een juiste analyse hebt gemaakt van de waarde van het bedrijf en de prijs die jij wilt betalen ervoor. Mooie uitspraak van Phil is “Buy with fear, Sell with greed” dus koop als er angst heerst en verkoop als er hebzucht is. Heb je iets gevonden waarin je wil investeren? Zet het gewoon op je wensenlijstje tot er een voordelige aankoopprijs komt.

Regel 4. Koop alleen bedrijven die jij begrijpt

Je zult volledig moeten snappen wat de onderliggende waarde is van de investering of belegging die je gaat maken. Anders zul je met de eerste prijs daling je aandelen willen verkopen. Je zult moeten kijken hoe het bedrijf er financieel voorstaat, wie stuurt het bedrijf, wat is de visie, waarom gaat het bedrijf groeien en wat zijn de cijfers die dit bevestigen. Ik heb mij hier ook vaak schuldig aangemaakt om niet voldoende onderzoek te doen en het komt pas terug als je het juist niet kunt gebruiken.

Zo heb ik Facebook aandelen gekocht toen er alleen maar negatief nieuws was over Facebook datalek, privacy lek en dat Mark niet meer wist volgens de media waar hij mee bezig was. Een drop van 20% van de prijs, voor mij een geweldige kans op inkopen te doen.

Waarom? Aangezien er 3 grote advertentieplatformen zijn (Google, Facebook en Bing Ads) en deze gaan niet zomaar weg daarbij wordt er steeds meer budget verschoven van tv naar digitale advertenties.

Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen. Laten we nu starten met de beste belegging, wat verstandig is om eerst mee te starten is de 4 meeste belangrijke regels voor beleggen en investeren.

Harm ontdekte dit op de moeilijke manier maar dit hoeft niet voor jou!

Harm van dijk heeft als missie de particuliere beleggers te helpen. Waarom zou je denken? Omdat 90% van de particuliere beleggers namelijk geld verliest op de indexbeurs. Hoe kan dit anders zul je nu denken? Harm gaat niet voor jou vissen, maar hij gaat jou leren vissen.

Je moet altijd je klanten voorop stellen, niet op 1 paard wedden. Niet op aandelen, strategieën of mentoren. Leer dus zelf vissen

Spreid over verschillende bewezen strategieën in plaats van spreiden over aandelen. Hoe je dit allemaal kunt leren dat lees je verder in deze review.

“Je hoeft niet rijk te zijn om te investeren, maar je moet investeren om rijk te zijn”

Ken je al Expert Harm van Wijk?

harm

Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.

Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.

Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.

Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.

Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.

Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:

  • SNS bank
  • Fortis
  • VolksBank
  • ABN Amro
  • BinckBank

Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?

TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Plaats een reactie