Pensioen in eigen beheer? Wat is dat?

Pensioen in eigen beheer betekent dat je zelf voor je pensioenopbouw zorgt. Hierbij maak je dus geen gebruik van een pensioenfonds of andere instelling. Kort samengevat: vanaf de dag dat je met pensioen gaat, keert de B.V maandelijks een bedrag uit aan de DGA (Directeur Groot Aandeelhouder). Dit bedrag wordt gebaseerd op het aantal jaren in dienst én het salaris.

LET OP: Beleggingsexpert Harm van Wijk geeft een gratis succesvol beleggen training, Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Pensioen in eigen beheer? Wat is dat?

Als je jouw pensioen in eigen beheer hebt, profiteer je van een aantal voordelen. Maar, pensioen in eigen beheer kent ook zijn nadelen. We hebben de belangrijkste voor en nadelen van pensioen in eigen beheer voor je op een rij gezet.

De voordelen van pensioen in eigen beheer

De pensioenopbouw in eigen beheer houden betekent dat je minder afhankelijk bent van bijvoorbeeld de reglementen van een pensioenfonds. Dat neemt met zich mee dat je de regeling aan kunt passen naar je eigen behoefte.Ook kun je gebruik maken van een pensioenadviseur die je zelf inschakelt. Nog een voordeel van pensioen in eigen beheer is kostenbesparing op het vermogensbeheer. Als je dit in eigen hand houdt, hoef je geen maandelijkse kosten aan een verzekeraar te betalen. Daarnaast kan het pensioen naar eigen inzicht geïnvesteerd worden. Hetzij in je bedrijf, op de spaarrekening of aandelenportefeuille. Nog een voordeel van pensioen in eigen beheer is dat het aftrekbaar is van de vennootschapsbelasting. Een deel van de winst is dus belastingvrij.

En de nadelen?

Pensioen in eigen beheer heeft ook zijn nadelen. Zo loop je meer risico in een situatie waarbij er sprake is van een faillissement. Het opgebouwde pensioen valt namelijk onder de faillissementsboedel. Heb je jouw pensioen in eigen beheer onder een Holding of een B.V, dan loopt je dit risico niet. Mits je het opgebouwde pensioen niet gebruikt om in je bedrijf te investeren uiteraard. Daarnaast kan het zelf moeten verzorgen van een correcte vermogensbeheerder ook een pittige taak zijn. Evenals het op de juiste wijze aanpassen van de overeenkomst aan de eisen van een nieuwe wetgeving.

Als je het pensioen in eigen beheer hebt, moet het overlijdensrisico nog wel verzorgd worden door een verzekeraar. De maandelijkse premies voor een overlijdensrisicoverzekering zijn echter gering. Een goede planning kan voor sommigen ook een opgave zijn als het gaat om pensioen in eigen beheer. Op de einddatum van het pensioen moeten er genoeg financiële middelen voorhanden zijn om uit te kunnen keren. Hier moet je zelf zorg voor dragen.

Harm ontdekte dit op de moeilijke manier maar dit hoeft niet voor jou!

Harm van dijk heeft als missie de particuliere beleggers te helpen. Waarom zou je denken? Omdat 90% van de particuliere beleggers namelijk geld verliest op de indexbeurs. Hoe kan dit anders zul je nu denken? Harm gaat niet voor jou vissen, maar hij gaat jou leren vissen.

Je moet altijd je klanten voorop stellen, niet op 1 paard wedden. Niet op aandelen, strategieën of mentoren. Leer dus zelf vissen

Spreid over verschillende bewezen strategieën in plaats van spreiden over aandelen. Hoe je dit allemaal kunt leren dat lees je verder in deze review.

“Je hoeft niet rijk te zijn om te investeren, maar je moet investeren om rijk te zijn”

Ken je al Expert Harm van Wijk?

harm

Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.

Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.

Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.

Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.

Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.

Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:

  • SNS bank
  • Fortis
  • VolksBank
  • ABN Amro
  • BinckBank

Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?

TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Plaats een reactie