Eerder stoppen met werken? Zo werkt dat!

Als je eerder wilt stoppen met werken, komen er veel vragen op je af. Waar moet je rekening mee houden en hoe vul je jouw inkomen aan? Vervroegd stoppen met werken spreekt tot de verbeelding. Mensen die in aanmerking kwamen voor de oude regeling, konden op 58-jarige leeftijd al stoppen met werken.

LET OP: Beleggingsexpert Harm van Wijk geeft een gratis succesvol beleggen training, Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Eerder stoppen met werken? Zo werkt dat!

Nu moet je nog een aantal jaren door en kun je op je 67e pas met pensioen. Toch zijn er een aantal mogelijkheden waardoor ook jij eerder kunt stoppen met werken. We hebben de meest waardevolle tips voor je op een rijtje gezet.

1. Sparen voor het prepensioen

Sparen voor je prepensioen is een methode om eerder te kunnen stoppen met werken. Echter moet je daar wel vroeg genoeg mee beginnen. Zo kun je de tijd tot aan je werkelijke pensioen overbruggen met je eigen financiële middelen. Als je deze optie overweegt, is het van belang om een inzichtelijk plan op te stellen. Zo moet je bijvoorbeeld berekenen hoeveel geld je maandelijks nodig hebt om rond te kunnen komen. Ook de spaarrente die je op het bedrag ontvangt, kun je meenemen in je berekening. Als je eerder gestopt bent met werken, kun je jezelf dus per maand een bedrag uitbetalen.

2. Beleggen om eerder te stoppen met werken

Ook beleggen is een prima manier om vervroegd met pensioen te gaan, zonder dat je daarbij in hoeft te leveren op je inkomen. Dit kun je zelf doen, maar daarvoor kun je ook de hulp van een beleggingsadviseur inschakelen. Als je vroegtijdig begint met beleggen, kun je op de langere termijn een mooi rendement verwachten. Met de winst kun je de tijd tot aan je werkelijke pensioen dus overbruggen. Waar je bij de meeste banken een rente van c.a 1% krijgt over je spaargeld, kan dat met beleggen zelfs oplopen tot 4% of zelfs nog hoger.

Harm ontdekte dit op de moeilijke manier maar dit hoeft niet voor jou!

Harm van dijk heeft als missie de particuliere beleggers te helpen. Waarom zou je denken? Omdat 90% van de particuliere beleggers namelijk geld verliest op de indexbeurs. Hoe kan dit anders zul je nu denken? Harm gaat niet voor jou vissen, maar hij gaat jou leren vissen.

Je moet altijd je klanten voorop stellen, niet op 1 paard wedden. Niet op aandelen, strategieën of mentoren. Leer dus zelf vissen

Spreid over verschillende bewezen strategieën in plaats van spreiden over aandelen. Hoe je dit allemaal kunt leren dat lees je verder in deze review.

“Je hoeft niet rijk te zijn om te investeren, maar je moet investeren om rijk te zijn”

Ken je al Expert Harm van Wijk?

harm

Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.

Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.

Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.

Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.

Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.

Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:

  • SNS bank
  • Fortis
  • VolksBank
  • ABN Amro
  • BinckBank

Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?

TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Plaats een reactie