Hoe kun je in cryptocurrency beleggen? Volg niet de massa!

Het kan je niet ontgaan zijn dat het, net zoals in 2017 en eind 2020, onderwerp cryptocurrency vaker aan bod komt. Vrijwel ieder nieuwsbericht over de financiële markten dat zich op jongere beleggers richt, rept minstens een zin of woord aan de digitale valuta. Vooral Bitcoin blijft een onverminderd populair onderwerp. Maar wat moeten wij als beleggers daar van vinden?

TIP: Hoe Harm van Wijk en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Zelf ben ik goed bekend met de wereld van cryptocurrency. Goed genoeg om je uit te leggen hoe je in cryptocurrency kunt beleggen en waar je voor op moet leggen. Ik neem je dan ook mee langs enkele belangrijke onderwerpen die veel beginnende cryptocurrency beleggers over het hoofd zien.

Volg niet de massa met cryptocurrency

Volg niet de massa met cryptocurrency 

Heeft je neefje tegen je gezegd om Ripple te kopen? Of heb je online gelezen dat het rendement op DogeCoin momenteel wel heel hoog is? Laat je niet verleiden door de buzz rondom een bepaalde cryptocurrency. Het is namelijk algemeen bekend dat veel munten meer marketing dan inhoud hebben. Hierdoor worden projecten in waarde opgepompt zonder dat er daadwerkelijk onderliggende waarde aanwezig is.

Doe gedegen onderzoek en bepaal waar een project voor jou aan moet voldoen. Laat je vooral niet verleiden door de geluiden die je hoort.

Handel via een veilige beurs

Handel via een veilige beurs (1)

Binance, Bitfinex en Kraken zijn voorbeelden van veilige CEX’es, oftewel gecentraliseerde exchanges. Op deze exchanges kun je op een prettige en verrassend goedkope manier (transactiekosten zijn enkele centen) in cryptocurrency handelen.

Sinds kort is het zelfs mogelijk om bij Binance, de populairste exchange van dit moment, een storting met iDEAL in Euro’s te doen. Hierdoor voorkom je dat je eindeloos met andere cryptocurrency moet werken voordat je het project hebt aangekocht waar je naar op zoek bent.

Let op de volatiliteit

Weinig financiële instrumenten zijn zo volatiel als cryptocurrency. Zorg ervoor dat je hiermee weet om te gaan en je keuzes op basis van kennis maakt. Emotionele keuzes zorgen hoogstwaarschijnlijk voor hoge verliezen. Door hier vooraf rekening mee te houden, kun je slimmer in cryptocurrency beleggen.

Volg een cryptocurrency cursus en voorkom veel gemaakte fouten

Mijn belangrijkste advies? Volg alsjeblieft een goede cursus waar je de belangrijkste beginselen van cryptocurrency door een expert uitgelegd krijgt. Te veel beleggers maken fouten die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden. Omdat er te snel zonder enige overweging in deze zeer turbulente wereld gestapt wordt, kost dit onnodig veel geld.

Dat terwijl je met de uitleg van een stel experts, zoals het team achter AllesOverCrypto, een vliegende start had kunnen hebben. Gelukkig ben jij (waarschijnlijk) nog niet van start gegaan met het beleggen in cryptocurrency. Daarom is dit het perfecte moment om je minstens wat verder te verdiepen in de AllesOverCrypto cursus.

Ik kan je verzekeren dat je er de kennis uithaalt waarmee je een goed begrip krijgt van de nieuwe valuta.

Lees hier mijn eigen ervaring met de AllesOverCrypto cursus

Plaats een reactie