Geld verdienen met Bitcoin? Gebruik de juiste HODL-strategie!

Juist, geld verdienen met Bitcoin? Bitcoin was de eerste digitale munteenheid. Deze grondlegger van de crypto craze is nog steeds de populairste cryptovaluta. Handelaars waren er al een tijdje door gecharmeerd, maar ook grote bedrijven en zelfs overheden investeren inmiddels in Bitcoin.

TIP: Hoe Harm van Wijk beleggingsexpert en bekend van BNR zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

De waarde van Bitcoin heeft door de jaren heen een duizelingwekkend stijgende lijn laten zien. De kans is groot dat we die lijn door kunnen trekken. Wil jij ook geld verdienen met Bitcoin? Of je nu een extra zakcentje ambieert of serieus aan jouw financiële onafhankelijkheid wilt werken, met de tips in deze blogpost leer je hoe Bitcoin daarbij kan helpen.

Waar koop je Bitcoin?

Waar koop je Bitcoin

Bitcoin koop je bij een broker of exchange. In Nederland is Bitvavo de populairste. Je opent er een handelsrekening, stort er euro’s op en kunt daar vervolgens cryptomunten mee kopen. Bitcoin mag eigenlijk in geen enkele beleggingsportefeuille ontbreken, dus je begint natuurlijk bij de koning van de cryptovaluta.

Jouw Bitcoin kun je bij Bitvavo laten staan, waar het met strenge beveiligingsmaatregelen buiten bereik van hackers blijft. Heb je liever toch zelf de Bitcoin in handen, dan kun je deze van Bitvavo naar een eigen wallet sturen. Daar betaal je dan wel transactiekosten voor. Zelf laat ik mijn cryptomunten gewoon bij Bitvavo staan.

Combineer ‘DCA’ en ‘HODL’ voor de veiligste strategie

Combineer ‘DCA’ en ‘HODL’ voor de veiligste strategie

Bitcoin heeft een groot potentieel om uiteindelijk goud als waardevaste belegging te vervangen. En wanneer dat gebeurt, zal Bitcoin vele honderdduizenden euro’s waard zijn. Dat is tien keer zoveel als Bitcoin momenteel waard is. Als je een lange adem hebt en pakweg tien jaar kunt wachten op zo’n dure Bitcoin, dan is de beste strategie het HODL. Dit is jargon voor je cryptogeld vasthouden en onder geen beding verkopen.

Gewoon blijven vasthouden, ook al keldert de koers. Door middel van dollar cost avereging (DCA) koop je elke week of maand een beetje Bitcoin bij, zodat jouw Bitcoin-kapitaal langzaam groeit. De praktijk wijst uit dat ‘HODLers’ over het algemeen meer winst maken dan traders, die bij de kleinste koerswisseling al nerveus worden. Crypto-trader worden: risicovol, maar kans op hoge winst

Door actief te handelen in Bitcoin kun je een waar fortuin bijelkaar handelen. Maar tegelijkertijd is traden risicovol. Maar weinigen krijgen het voorelkaar om jarenlang achter elkaar succesvol te zijn. Een trader koopt Bitcoin in en verkoopt het als het in een dipje raakt. Wanneer Bitcoin weer begint te stijgen, koopt de trader opnieuw Bitcoin in en heeft hij/zij net weer een beetje meer Bitcoin in bezit.

Stapje voor stapje kan zo’n trader Het verkopen van Bitcoin kan bij Bitvavo alleen in euro’s. Bij internationale platformen als Kraken kun je Bitcoin ook naar altcoins omwisselen. De fluctuaties tussen de cryptomunten zijn vaak nog groter dan tussen Bitcoin en fiat, waardoor er meer winst te behalen valt.

Lees je goed in over bitcoin

Lees je goed in over bitcoin

Het is sowieso een goed idee om je in te lezen. Daar ben je nu al mee bezig, maar er is nog zó veel meer te ontdekken over cryptomunten en manieren om geld te verdienen met Bitcoin. Beleggingsexpert Harm van Wijk en cryptogoeroe Jan Robert Schutte hebben een e-book geschreven waarin ze waardevolle tips geven voor wie in één keer succes wil hebben. Hun Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum is gratis, dus download hem meteen.

Plaats een reactie