Beste cryptomunten? Cryptomunten zijn hot check hier de Top 5!

De beste Cryptomunten zijn hot! En dat is geen wonder, want op spaarrekeningen krijgen we bijna negatieve rente en op de beurs zijn de koersschommelingen minimaal. Maar bij cryptocurrencies kun je binnen één week zomaar 50% rijker zijn.

De vraag is alleen in welke digitale munten je moet investeren voor een vrijwel gegarandeerd rendement. Om die vraag te beantwoorden heb ik deze blogpost geschreven. Ontdek hier wat de beste cryptomunten voor de midellange termijn zijn.

Onze top 5 Beste cryptomunten: 

  1. Bitcoin
  2. Ethereum
  3. Cardano
  4. Solana
  5. Polkadot

Lees hieronder wat je precies van deze munten kan verwachten en wat je moet weten.

1. Bitcoin

Bitcoin

De grote baas van de cryptomunten is natuurlijk Bitcoin. Deze allereerste cryptocurrency werd in 2009 door de mysterieuze Satoshi Nakamoto gecreëerd. Zoals de meeste andere digitale munten, draait Bitcoin op een blockchain – een netwerk van duizenden computers die transacties voortdurend controleren.

Bitcoin is hacker-proof. De prijs is de laatste vijf jaar van € 350 gestegen naar zo’n € 40.000. Maar deze astronomische groei is nog niet voorbij, zeggen de beleggingsexperts die Bitcoin een letterlijk gouden toekomst toedichten. Over vijf tot tien jaar zou één Bitcoin weleens een half miljoen euro waard kunnen zijn.

Laat jij die kans uit je vingers glippen? Als je antwoord hierop ‘nee’ is, is het verstandig om je eerst in te lezen over Bitcoin. Zo leer je het grillige koersverloop kennen en erop anticiperen.

2. Ethereum

Ethereum

Ethereum is méér dan een cryptomunt: het is ook een blockchain-platform waarvoor developers applicaties kunnen bouwen. Die voeren bepaalde functies uit zodra aan de voorwaarden in een smart contract wordt voldaan. Ook NFT’s, die dit jaar het nieuws haalden, draaien vaak op Ethereum.

Al met al is dit een platform met hooggespannen verwachtingen voor de toekomst. De afgelopen vijf jaar is de koers van Ether van zo’n € 10 naar € 2700 gegroeid. Volgens de kenners kan de Ether de komende jaren nog makkelijk verviervoudigen in prijs.

Ook voor Ethereum geldt dat informatie verzamelen en absorberen de beste manier is om een slimme trader te worden. In dit e-book “Handleiding geld verdienen met Bitcoin en Ethereum” leer je hoe je het gros van de retail traders te slim af bent en jaloersmakende rendementen behaalt.

3. Cardano

Cardano

Deze cryptomunt is door een oud-ontwikkelaar van Ethereum opgezet. Het proof-of-stake protocol zorgt ervoor dat de transactietijd korter is en dat er minder energie nodig is om de blockchain draaiende te houden. Ook Cardano werkt met smart contracts en gedecentraliseerde applicaties.

Cardano bestaat sinds 2017 en heeft een astronomische groei doorgemaakt. In 2017 kon je de munt voor € 0,02 oppikken. Inmiddels is hij bijna € 2 waard. Het lijkt erop dat de koers over enkele jaren boven de € 10 zal uitkomen.

4. Solana

Solana

Solana is gemaakt voor gedecentraliseerde financiën (DeFi), apps en smart contract. Omdat Solona een hybride van proof-of-stake en proof-of-history heeft, worden transacties snel en veilig verwerkt. SOL, de munt van dit platform, werd in 2020 gelanceerd voor zo’n € 0,70. Tegen het schrijven van dit artikel (oktober 2021) was de koers al naar € 120 gestegen. Dat is zo’n 17.000 procent!

5. Polkadot

Polkadot

Cryptomunten lijken elk een eigen blokchain te gebruiken. Polkadot verbindt de verschillende blockchains zodat ze met elkaar kunnen werken. Deze uitvinding kan de toekomst van crypto veranderen en blijkbaar zijn beleggers het daarmee eens. Polkadot werd pas in 2020 uitgebracht en is in een jaar tijd van € 2,70 naar € 25 gegroeid: zo’n 825%.

Plaats een reactie