Beste cryptomunt om te investeren: Bekijk hier onze Beste Top 3!

Veel experts voorspellen het einde van het fiat-tijdperk. Het oneindig dollarbiljetten drukken leidt tot inflatie en kan ons uiteindelijk tot de economische afgrond brengen.

De oplossing, zo roepen de experts al jaren, zijn de cryptocurrencies. Als het echt zo is dat deze over tien of twintig jaar een algemeen geaccepteerd betaalmiddel zijn, is dit een goed moment om in te stappen. Maar wat is de beste cryptomunt om te investeren?

TIP: Hoe Harm van Wijk en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Wij zetten drie cryptomunten op een rij die een groot potentieel hebben. Deze hebben een stormachtige groei in waarde meegemaakt. En al garanderen behaalde resultaten uit het verleden geen winst in de toekomst, de voortekenen voor deze cryptomunten zijn gunstig.

Bitcoin

Beste cryptomunt om te investeren Bitcoin

De grondlegger van de cryptomunten is de mysterieuze Satoshi Nakamoto. Dit is een pseudoniem voor iemand, of een groep mensen, die een vernuftig systeem voor het bijhouden van transacties bedacht: de blockchain. De meeste van de andere cryptomunten die volgden, de zogeheten altcoins, zijn vrijwel allemaal op de blockchain gebaseerd.

De laatste vijf jaar is de waarde van Bitcoin gestegen van € 350 naar zo’n € 40.000. En er zit nog vel meer rek in, volgens de kenners. Want Bitcoin is de ideale vervanger voor goud: het is schaars, waardevast, weegt niets en kun je snel kopen en verkopen.

Een half miljoen dollar is een bedrag dat vaak wordt genoemd. Het lijkt niet een vraag te zijn van óf, maar wannéér Bitcoin deze koers aantikt. Klinkt een vertienvoudiging van jouw inleg jou als muziek in de oren, dan geef ik je groot gelijk. Vandaar dat ik zelf ook zwaar in deze munt investeer.

Ethereum

Beste cryptomunt om te investeren Ethereum

Ethereum is een open-source blockchain met de mogelijkheid om smart contracts op te stellen. Dat zijn overeenkomsten die een transactie activeren wanneer aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Een goed voorbeeld is een betaling die automatisch wordt gedaan zodra iemand de ontvangst van een bestelling bevestigt. Of een reisverzekering die compensatie uitkeert zodra een luchtvaartmaatschappij een vlucht annuleert.

Deze functionaliteit bovenop de blokchain maakt Ethereum een aantrekkelijke basis voor DeFi: gedecentraliseerde financiële apps. Hoe meer die gebruikmaken van de Ethereum-blockchain, des te groter de vraag naar de cryptomunt ervan –Ether– is.

Ten tijde van dit schrijven schommelt Ether tussen € 2.500 en € 3.000. De Crypto-goeroes denken dat deze cryptocurrency makkelijk een waarde van € 25.000 kan krijgen. Dat is, net als bij Bitcoin, tien maal zo veel als de huidige waarde.

Cardano

En dan is er Cardano, de jongste cryptomunt uit dit rijtje. Deze blockchain is ontwikkeld door een oud-developer van Ethereum. In functionaliteiten verschilt Cardano weinig van Ethereum, maar het protocol vereist een lager energieverbruik. Ook worden transacties stukken sneller verwerkt.

De verwachtingen rond Cardano zijn hooggespannen en dat weerspiegelt zich in de koers. die was in 2017 nog € 0,02 maar is nu al boven de € 2,00 uitgekomen. Deze verhonderdvoudiging kan nog groter worden. Kenners voorspellen een Cardano die richting de € 20 gaat.

Meer weten over investeren in crypto?

Welke van de bovenstaande drie de beste cryptomunt om te investeren voor jou is, hangt af van jouw toekomstverwachtingen voor elke munt. Om daar weer iets zinnigs over te kunnen zeggen, is het belangrijk dat je elke cryptomunt goed kent.

In dit gratis e-book leer je meer over investeren in cryptomunten, en dan met name Bitcoin en Ether. Met de opgedane kennis leer je trouwens sowieso veel over cryptocurrencies in het algemeen. Daar kun je vervolgens van profiteren als je Cardano of andere altcoins bestudeert.

Plaats een reactie