Beste cryptomunt: Bekijk hier de beste top 3 crypto kansen!

Cryptomunten zijn in 2021 mainstream geworden. En dat mag geen wonder heten, want terwijl spaarrekeningen vrijwel geen rente uitkeren, aandelen de ene dreun na de andere krijgen en de dollar steeds minder waard wordt, gaan de cryptomarkten als een tierelier.

Begrijp me niet verkeerd: ook cryptomunten krijgen af en toe een optater. Dit zijn bijzonder volatiele markten, vol met traders die een vlug centje willen verdienen. Goed nieuws kan zelfs de grotere cryptomunten als Bitcoin en Ether zomaar 10% of meer doen stijgen. Omgekeerd kunnen zelfs de vaagste geruchten de munten een tik geven.

LET OP: Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk: “X10 met crypto Onze belegging keer 10 in slechts een jaar!”: Klik en krijg de  introductieprijs

De truc van investeren in crypto

De truc van investeren in crypto

Voordat ik je vertel wat in mijn ogen de beste cryptomunt is, wil ik je vertellen hoe ik dit soort pieken en dalen in de cryptomarkten bekijk. Ik geloof heilig in een economische toekomst die drijft op cryptomunten. Of dat er nu één is of meerdere zijn; het lijkt mij logisch dat de cryptomarkten de traditionele valutamarkten gaan overnemen. Dat betekent dat er wel tien tot honderd keer méér geld in om zal gaan dan nu. Stel je eens voor wat dat met de prijzen doet!

Natuurlijk is dit toekomstmuziek. Maar we hebben het echt niet over een verre toekomst, waarin je oud en grijs bent. In 2030 zou de Bitcoin, die nu tegen de € 50.000 aanhikt, zomaar richting de miljoen euro’s kunnen gaan. Als je daar eenmaal van overtuigd bent, zoals ik, schrik je niet van tijdelijke dips. Sterker nog: dan ga je leren die als kortingsacties te beschouwen. Rode cijfers? Bijkopen!

Wat is de beste cryptomunt? 3 opties:

Laat ik vooropstellen dat ik geen financieel adviseur ben. Ik kan je alleen maar vertellen waar ik zelf in investeer en welke cryptocurrencies ik in de gaten houd. En als je me vraagt om de drie belangrijkste uit te lichten, dan vind ik de volgende cryptomunten de beste.

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC)

Ik had het al eerder over de Bitcoin. De oudste cryptomunt en de meest waardevolle is tegelijkertijd de meest populaire. Zo’n 40% van het geld in de cryptomarkten zit in Bitcoin. Dat betekent dat deze munt wat minder volatiel is dan altcoins, alhoewel je nog steeds schommelingen van 10% of méér per dag mee kunt maken.

2. Ether (ETH)

Ether (ETH)

De cryptomunt van de Ethereum-blockchain wordt ook wel een second generation cryptocurrency genoemd. Deze tweede generatie wordt gekenmerkt door de smart contracts en de gedecentraliseerde applicaties die op de bijbehorende blockchain kunnen draaien. Simpel uitgelegd kun je een digitaal contract opstellen waarbij een uitbetaling automatisch plaatsvindt wanneer aan bepaalde voorwaarden worden voldaan. Financiële startups zijn hier volop mee aan het experimenteren en de vraag naar Ether zal de komende jaren dan ook explosief stijgen. Ik blijf deze munt bij elke dip bijkopen.

3. Solana (SOL)

Solana (SOL)

Tot de derde generatie cryptomunten behoort Solana. Deze is hard op weg om de snelste, veiligste en meest schaalbare blockchain te worden. De transactiekosten zijn enorm laag, terwijl die bij Ethereum momenteel veel te hoog zijn. Ook kan Solana zeer veel transacties tegelijkertijd aan: zo’n 50.000 per seconde. Elke twee jaar zal deze snelheid verdubbelen. Er zijn nog lang niet zo veel developers actief op deze blockchain, maar dat komt ook omdat Solana nog maar net komt kijken. Als je hebt gevoel hebt dat je met Bitcoin en Ether de boot hebt gemist (al vind ik dat het nog niet te laat is), zou je Solana eens moeten bestuderen. To the moon!

Plaats een reactie