Beleggen cryptomunten: Ga jij kiezen voor een nieuwe crypto belegging?

Beleggen cryptomunten? Geld wegzetten voor later, hoe doe je dat? In elk geval niet op een spaarrekening, waar je nauwelijks of zelfs negatieve rente ontvangt. En investeren op de beurs pakt ook niet altijd lekker uit. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor beleggen in cryptomunten. Want deze digitale munten lijken een gouden toekomst te hebben.

Over goud gesproken: de verwachting is dat Bitcoin vroeg of laat goud verdringt als oppotmiddel. Tot nu toe heeft de koning der cryptomunten in elk geval gemiddeld 400% per jaar bijgeschreven. De geduldige HODL’er wordt er dus steeds rijker op…

LET OP: Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk: “X10 met crypto Onze belegging keer 10 in slechts een jaar!”: Klik en krijg de  introductieprijs

Bitcoin of altcoins?

Bitcoin of altcoins

Het was trouwens niet mijn bedoeling om de beurs af te kraken. Het afgelopen jaar is spectaculair voor sommige aandelen geweest. Maar andere aandelen, waarvan je zou verwachten dat ze, vooral in deze rare tijden, een boost zouden krijgen, vielen tegen. Pas als je een gevarieerd mandje aandelen samenstelt of een ETF koopt, ben je van winst verzekerd. En die winst valt dan in het niet bij de gemiddelde opbrengsten bij beleggen in cryptomunten.

Wat cryptomunten betreft, is het goed om even onderscheid te maken. Er is Bitcoin, die zo’n 40% van al het investeringskapitaal heeft aangetrokken, en dan zijn er de rest van de cryptomunten. Dat zijn er wel duizenden en elke week komen er nieuwe cryptomunten bij. Al die andere munten noemen we altcoins – dus zelfs Ethereum, die zo’n 20% van de markt in handen heeft.

Hoe verder je de lijst van cryptomunten afdaalt, des te volatieler ze worden. Dat betekent dat deze altcoins gevoeliger zijn voor nieuws. Bij negatief nieuws maken ze een grotere duikvlucht dan Bitcoin en bij positief nieuws stijgen ze ook weer harder. Als sommigen Bitcoin al riskant noemen, dan zijn altcoins al helemaal voor durfals.

Je kunt ook geld verliezen

Je kunt ook geld verliezen

Nu klinkt het alsof beleggen in cryptomunten alleen maar veel tot zeer veel winst oplevert, maar niets is minder waar. Je kunt je, zelfs in een bull market, flink in cryptomunten verslikken. Het gevaar bestaat namelijk dat je je laat meeslepen op dagen waarin alles in het groen staat. Maar je moet juist die rode dagen als koopkans zien. Veel beleggers doen er lang over om hun emoties uit te schakelen en rationeel te blijven.

Professionele begeleiding bij het beleggen

Voor wie wil beleggen cryptomunten is professionele begeleiding geen overbodige luxe. Het leren om emoties uit te schakelen kan een dure les zijn als je door schade en schande rijk moet worden. De investering in zulke begeleiding kun je snel terugverdienen.

Eén van die cursussen is X10 Met Crypto. Gemaakt door een Nederlandse beleggingsgoeroe en een crypto-expert, legt deze cursus in heldere taal uit hoe je de cryptomunten met het hoogste potentieel selecteert en de risico’s minimaliseert. Sterker nog, de titel van dit pakket verraadt het al: het idee is dat je jouw investering in een jaar vertienvoudigt. Onmogelijk op de beurs, maar helemaal niet zo’n gek idee in de wereld van cryptomunten. Aanrader!

Bekijk hier mijn gehele review over één van de beste traders en lesprogramma’s over beleggen & trading van Harm van Wijk.

Plaats een reactie