Hoe kan ik veilig beleggen? Beleggen met beperkte risico’s

In de praktijk is er maar weinig zo veilig als het laten staan van je geld op de bank. Natuurlijk verlies je hier op dit moment, indien je boven de vermogensbelasting grens uitkomt, geld op. De rente is lager dan wat je aan vermogensbelasting kwijt bent. Beleggen is het dus zeker niet. Veilig is het wel.

Veel mensen kiezen er de laatste jaren voor om het vermogen van de bankrekening naar een beleggingsrekening te verplaatsen. Een logische keuze aangezien je niet verplicht wilt zijn tot kosten.

Of je door te beleggen voordeliger uit bent is natuurlijk geen zekerheid. Wel zijn er verschillende strategieën om je geld zo veilig mogelijk te beleggen.

LET OP: Exclusieve Training Van Harm van Wijk & Jan Robert Schutte: “X10 met crypto Onze belegging keer 10 in slechts een jaar!”: Bekijk hier de speciale kortingspagina! >>

Veilig beleggen? Dat is tot zekere hoogte mogelijk

Veilig beleggen Dat is tot zekere hoogte mogelijk

In principe bestaat zoiets als veilig beleggen eigenlijk niet. Bij vrijwel iedere belegging die je kunt doen, komen risico’s kijken. Een goed voorbeeld zijn 30 jarige Duitste staatsobligaties. Deze obligaties geven je een hele kleine rente over een lange periode. Dat komt omdat het risico dat de obligaties niet meer waard zijn, bijna nihil zijn. Toch is er een risico, waardoor je daar rente over krijgt.

Een financieel product kan alleen rente betalen als er sprake is van een risico. Zonder risico is er geen reden om de eigenaar van het financiële product rente te geven. En daarom kun je geen 100% veilige aandelen, obligaties of ETF’s tegenkomen.

Gelukkig kunnen we over het algemeen verschillende financiële producten aanwijzen die we als zeer veilig ervaren. De eerder genoemde staatsobligaties zijn daar het meest bekende voorbeeld van. Je kunt voor zeer veilige obligaties kiezen (Nederland en Duitsland) of risicovollere (Griekenland en Italië). Uiteindelijk kun je op basis van de rentes je risicoprofiel opmaken. Als je minstens de kosten wilt compenseren voor je vermogensbelasting, kun je met een rente van een half procent al goed op weg zijn.

Veilig beleggen kan alleen met de juiste informatie

Veilig beleggen kan alleen met de juiste informatie

Het is niet eenvoudig om de juiste keuzes te maken. Je hebt vast wel een idee van hoe je veilig kunt beleggen, maar zeker weten doe je waarschijnlijk niet. De makkelijkste manier om dit te doen, is door je te verdiepen in alle beschikbare informatie. Over iedere obligatie, aandeel of ETF is enorm veel informatie te vinden. Op brokerplatformen als DeGiro en Binck zijn van de meeste financiële producten uitgebreide brochures te vinden.

Nog weinig ervaring met beleggen? Begin dan hier

Heb je nog helemaal geen ervaring met beleggen? Dan is veilig beleggen al helemaal lastig. Gelukkig zijn er verschillende cursussen waarin je leert hoe je zo veilig mogelijk kunt beleggen.

Een van mijn favoriete cursussen waar veilig beleggen een belangrijke rol speelt, is de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. In deze cursus komen alle aspecten van beleggen aan bod. Daardoor voorkom je dat je onvoorbereid de financiële markt op gaat!

Niks van wat je leert op dit blog is financieel advies, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man / vrouw, je kunt eigen keuzes maken, en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Er zitten geen garanties op dit blog. Doe altijd je eigen research!

Plaats een reactie