Wat is een NFT? Leer beleggen in NFT’s

Wat is een NFT? Een NFT, afgekort voor Non Fungible Token, is een digitaal object dat uniek is. Waar er 21 miljoen van dezelfde Bitcoins zijn, is er van iedere NFT slechts één stuk. Dat maakt het mogelijk om op veel meer manieren van cryptocurrency, in het bijzonder NFT, gebruik te maken. Je kunt namelijk een digitaal object, of dat nu een video of een kunstwerk is, aan een NFT toewijzen. Hierdoor wordt het object verhandel- en traceerbaar.

De afgelopen tijd zijn NFT’s ongekend populair. Zo werd er afgelopen week door Christies nog een digitaal kunstwerk voor maar liefst 70 miljoen dollar geveild. Ongekende bedragen voor objecten waar we het jaren geleden nog amper over hadden.

Waarschijnlijk zijn er nog twee vragen die je absoluut wilt stellen. Moet ik in NFT’s beleggen en zo ja, in welke?

TIP: De rest van je leven zul je weten hoe je geld verdient met crypto, NFT’s en Airdrops? Gratis Online Bitcoin Training!  Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten Klik hier en ga direct naar de Gratis Training >>

Een voorbeeld van een NFT

Een voorbeeld van een NFT

Herinner je de flippo’s nog? Of de Pokemonkaarten? In Amerika is het beroemde alternatief voor de flippo’s en Pokemonkaarten de basketbal (en honkbal) kaarten. Al sinds jaar en dag zijn de plaatjes ongekend populair. Kaartjes van bekende spelers in goede condities leveren miljoenen dollars op. Ook van nieuwe spelers worden nog altijd plaatjes gedrukt.

Waar er van de meeste spelers honderden plaatjes zijn, heeft onder andere NBA als eerste sportkoepel besloten de sportplaatjes naar het internet te halen. Niet via een website, maar op de blockchain.

De NBA NFT’s bestaan uit een collectie aan basketbal plaatjes en andere digitale kunstwerken. Denk aan een video van Lebron James die een speler blokt of Michael Jordan die de Boston Celtics verslaat. Stuk voor stuk unieke digitale objecten. En beleggers hebben de afgelopen maanden laten zien ook zeer geïnteresseerd te zijn in de digitale versie van sportplaatjes.

Hoe kan je in NFT’s beleggen?

Hoe kan je in NFT’s beleggen

Er zijn twee eenvoudige manieren om in NFT’s te beleggen. Ten eerste kun je NFT’s kopen. Dit is op platformen als Enjin en Decentraland, opensea.io mogelijk. Let wel op dat lang niet iedere NFT evenveel waarde zal vertegenwoordigen. Sommige NFT’s kunnen op de lange termijn veel geld waard zijn. Anderen kunnen hun complete waarde verliezen.

Een andere manier om in NFT’s te beleggen is door in de platformen waar deze NFT’s op worden aangeboden te beleggen. Zo kun je dat doen in de eerder genoemde voorbeelden Enjin en Decentraland, maar zijn er ook nog tal van andere platformen waar je uit kunt kiezen.

Lees dit voordat je begint

Lees dit voordat je begint

Hoe aanlokkelijk het ook is om meteen in NFT’s te gaan beleggen, adviseer ik je om eerst meer over deze wereld te weten te komen. De makkelijkste manier om dat te doen, is in deze cryptocurrency cursus van AllesOverCrypto (lees mijn review hier). In deze cursus komen de belangrijkste principes van cryptocurrency aan bod en leer je ook welke NFT projecten op dit moment het interessantst zijn. Kortom, een garantie voor diepgaande kennis over de crypto wereld. Wat mij betreft absoluut onmisbaar!

 

Niks van wat je leert op dit blog is financieel advies, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man / vrouw, je kunt eigen keuzes maken, en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Er zitten geen garanties op dit programma. Doe altijd je eigen research!

Plaats een reactie