Beleggen met een klein bedrag: mogelijkheden en tips

Maandelijks met een klein bedrag beleggen? Dat is mogelijk! Dit is wat jij moet weten over beleggingen met een klein bedrag.

Beleggingsexpert Harm van Wijk deelt zijn Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer >>

De meest succesvolle beleggers vertellen je het met liefde: je kunt beter iets beleggen dan helemaal niets. Zelfs als het om een klein bedrag gaat.

Beleggen met een klein bedrag is namelijk normaler dan je zou denken. De meeste particuliere beleggers leggen geen hoge bedragen in maar kiezen net als jou voor een wat kleiner bedrag.

Beleggen met een klein bedrag:

Beleggen met een klein bedrag tips

Dat het tegenwoordig mogelijk is om met kleine bedragen te beleggen, blijkt wel uit het grote partijen waarbij dit het belangrijkste USP. Denk aan Peaks waar je met je wisselgeld in aandelen kunt beleggen. Of wat dacht je van BUX waar je aandelen voor enkele euro’s kunt kopen?

Je wordt kortom niet beperkt in de mogelijkheden wanneer je met kleine bedragen wilt beleggen of investeren. Want sinds korte tijd is het bij een bepaald aantal partijen mogelijk om maandelijks geld te beleggen. Handmatig en automatisch.

Ik leg je op deze pagina uit wat je over het beleggen in aandelen en fondsen met kleine bedragen moet weten. Dat je met kleine bedragen kunt beleggen is je nu bekend. Maar hoe doe je dat eigenlijk en waar moet je op letten?

Hoe jij met een klein bedrag in vrijwel alles kunt beleggen

Hoe jij met een klein bedrag in vrijwel alles kunt beleggen

Dat je met kleine bedragen misschien niet enorme bergen aandelen kunt kopen, hoeft niet te betekenen dat je dan maar niet met beleggen moet beginnen. Bij steeds meer partijen kun je namelijk delen van aandelen kopen. Dat wil zeggen dat als je een aandeel van Tesla kunt kopen (bijvoorbeeld € 1000 voor een aandeel), je ook 10% van het aandeel kunt kopen.

Dit was lange tijd niet mogelijk, waardoor je uitsluitend aandelen kon kopen met een lage prijs per aandeel. Hierdoor blijft natuurlijk maar een klein aantal aandelen over.

Daarnaast zijn bij diverse brokers indexfondsen (ETF’s) in delen te koop. Hierdoor kun je profiteren van de vele voordelen van een ETF zonder dat je hier de volledige prijs voor moet betalen.

Zelfs een klein bedrag is dan al snel voldoende om een leuk portfolio aan aandelen op te bouwen. Als je dit maandelijks blijft doen, kun je zelfs na enkele jaren van verschillende bedrijven meerdere aandelen bezitten!

Kan ik ook een klein bedrag laten beleggen?

Kan ik ook een klein bedrag laten beleggen

Wil jij niet zelf kiezen welke aandelen en fondsen je koopt maar wil je dit laten doen? Dan kun je ervoor kiezen om je geld te laten beleggen. Zelfs als het om kleine bedragen gaat.

Diverse partijen bieden particulieren de mogelijkheid aan een vast bedrag per maand te beleggen. Hierbij bepaal jij als klant zelf de beleggingsstrategie.

Je kunt meestal kiezen uit een conservatieve (veilige) strategie, normale strategie en een agressieve strategie (hoog risico). Dit is bij verschillende grote banken mogelijk, waaronder ING en ABN AMRO.

Wil je net wat meer controle over je beleggingen hebben een maandelijks kleine bedragen laten beleggen? Dan is Peaks een goed alternatief voor de grote Nederlandse banken.

Bouw je aandelen maandelijks op

Bouw je aandelen maandelijks op

Maandelijks beleggen in aandelen? Dat kan dus al vanaf een klein bedrag!

Want stel je voor dat jij vanaf vandaag elke maand € 20 in aandelen stopt en dit voor minimaal vijf jaar doet. Dan heb je over vijf jaar alweer € 240 maal vijf is € 1200 aan aandelen! En dan is de mogelijke waardestijging van je aandelen nog amper meegenomen.

Iedere maand kun je daarnaast weer zelf kiezen waar je in wilt beleggen. Wil je bijvoorbeeld een klein bedrag beleggen in groeiaandelen met veel risico? Dan is zo’n klein bedrag daar ideaal voor. Je kunt tenslotte meer risico nemen dan wanneer je juist met grote bedragen aan de slag was gegaan.

Verdiep je in de wereld van beleggen voordat je begint!

Voordat je met beleggen begint, adviseer ik je jezelf te verdiepen in de wereld van beleggen. Beleggen is niet ingewikkeld maar kan dat wel zijn als je geen idee hebt wat je moet doen. Voor iedereen die hier zelf mee aan de slag wilt, is het daarom absoluut onmisbaar om jezelf te verdiepen in de basisbeginselen van beleggen.

Een van de hoogst gewaardeerde cursussen hiervoor is Trading Navigator, een cursus van de bekende belegger Harm van Wijk. In Trading Navigator legt Harm van Wijk je alles over beleggen uit wat jij moet weten om je beleggingen zo goed mogelijk te plaatsen. Ook als je dus met een klein bedrag begint!

Voor meer informatie verwijs ik je naar mijn Trading Navigator Review waar ik hier dieper op in ga.

Plaats een reactie