Beleggen in goud of goud aandelen? Welke ga jij kiezen?

Er zijn maar weinig financiële producten waar zoveel geïnvesteerd wordt als in het edelmetaal goud. De prijs van goud is over het algemeen vrij stabiel en wordt door veel investeerders als een veilige haven gezien. Dat komt omdat goud altijd een bepaalde waarde vertegenwoordigt.

TIP: Hoe Harm van Wijk beleggingsexpert en bekend van BNR zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

In tegenstelling tot veel aandelen en indexfondsen waarbij de volatiliteit over het algemeen hoger is. Daarnaast is goud volgens investeerders de veiligste investering in economisch onzekere tijden.

Goud is kortom al honderden jaren immens populair. En daar horen ook goud aandelen bij. Maar weet je eigenlijk wel wat goud aandelen zijn? En waarom ze zoveel verschillen van de goudprijzen?

Wat zijn goudaandelen?

Wat zijn goudaandelen

Voordat we dieper ingaan op goud, is het belangrijk dat je bekend wordt met goud aandelen. Daar is namelijk meer over te vertellen dan je waarschijnlijk denkt.

Goud aandelen zijn aandelen in bedrijven die zich voor een groot gedeelte bezighouden met goud. Dit kan het winnen van goud in goudmijnen zijn maar ook het produceren van machines en apparaten die hiervoor benodigd zijn. Zelfs bedrijven die zich volledig op de handel in goud hebben gestort, kunnen een eigen goud aandeel hebben. Kortom, een geheel eigen wereld die zich vanaf de goudprijs afspeelt.

De invloed van de goudprijs op goudaandelen

De invloed van de goudprijs op goudaandelen

Ook al lijkt het nu alsof goud aandelen een geheel eigen wereld hebben, heeft de goudprijs een enorme invloed op de hoogte van de goud aandelen. Een kleine twist in de goudprijs kan de waarde van een aandeel doen bewegen.

De goudprijs heeft namelijk invloed op de opbrengsten van de bedrijven die met de goud aandelen verbonden zijn. Hebben ze een opbrengst van x ton goud? Dan heeft een hogere goudprijs een nog beter eindresultaat als gevolg. Maar daalt de goudprijs? Dan zorgt dit ervoor dat de waarde van de goud aandelen net zo hard kan dalen.

In de praktijk is volgens ervaren beleggers het effect van de goudprijs nog vele malen hoger op de goud aandelen dan verwacht. Als de goudprijs met 2 procent daalt, kan dat voor een 10 procent daling van een goud aandeel zorgen. Dus tot wel x5 meer!

Meer risico, hogere upside

Een belangrijk voordeel van goud aandelen is dat het potentiële rendement waar je bij een stijgende goudprijs van geniet, hoger zal zijn dan wanneer je puur in goud investeert.

De volatiliteit kan zowel positief als negatief uitvallen, wat voor bepaalde investeerders een interessanter rendementspotentieel heeft dan het simpelweg speculeren op de goudprijs.

Leer handelen in goud en goud aandelen

Wil je meer leren over het handelen in goud en goud aandelen? Dan is een van de populairste experts op het gebied van beleggen daar momenteel je beste keuze voor. Harm van Wijk legt in zijn tradingcursus, de Trading Navigator, uit hoe jij het maximale uit je tijd op de aandelenmarkt kunt halen.

Lees hier meer over de Trading Navigator cursus van Harm van Wijk

Online bijscholen met het doel om slim te beleggen

Online bijscholen bitcoin

Een van de meest gekozen cursussen om slim te leren beleggen, heeft te maken met het eerder aangehaalde Trading Navigator van Harm van Wijk.

In de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk leer je slim beleggen aan de hand van software en bewezen strategieën. Door te kijken naar markttrends en analyses, begrijp je volgens van Wijk binnen korte tijd de principes van de financiële markt. Dit zodat ook jij als particulier slim kunt beleggen.

Omdat de cursus van Harm enorm is, hebben we te weinig tijd op deze pagina om naast slim beleggen de Trading Navigator Methode ook nog eens uitgebreid te bespreken. Daarom ga ik op deze pagina dieper op zijn methode in!

Plaats een reactie