Wat is een Bitcoin waard? Leer de waarde van Bitcoin begrijpen!

Wat is een Bitcoin waard? Toen in 2009 de eerste Bitcoin het licht zag, was het idee om met Bitcoin de eerste decentrale digitale munt uit te brengen. Er moest een nieuwe decentrale bank ontstaan waar niemand de macht had.

Met een frisse blik op de wereld van morgen, wilde de oprichter de financiële wereld en misschien wel de complete wereld opschudden. Hij had nooit voor mogelijk gehouden dat de waarde van een Bitcoin, zoveel impact zou hebben.

TIP: Hoe Harm van Wijk beleggingsexpert en bekend van BNR zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Bitcoin van Rags to Riches

Bitcoin van Rags to Riches

Ondertussen is de Bitcoin een van de belangrijkste financiële middelen die er zijn om als investeerder je te hedgen. We kennen allemaal het edelmetaal goud, de klassieke favoriet van investeerders. Daar is dus sinds enkele jaren Bitcoin bij gekomen. Wat moet je weten over het digitale wondermiddel en hoe kun je bepalen wat een Bitcoin waard is?

Dit is waarom de Bitcoin zo hard in prijs gestegen is

Dit is waarom de Bitcoin zo hard in prijs gestegen is

Voor ervaren Bitcoin-handelaren is het geen verrassing meer dat de prijs van Bitcoin zo gestegen is. Zij zagen al jaren aankomen dat de waarde een punt zou bereiken waarop het de onderliggende waarde zou vertegenwoordigen. Maar pas toen professionele investeerders, die je normaal op de aandelenbeurzen tegenkomt, besloten om in te stappen nam de waarde van Bitcoin pas echt toe.

Wat een Bitcoin waard is, hangt namelijk af wat iemand ervoor geeft. Hoe meer mensen een Bitcoin willen kopen ten opzichte van waarvoor mensen het willen verkopen, hoe meer de prijs stijgt. Hierdoor kan binnen korte tijd de prijs een veelvoud stijgen als dit in disbalans is.

Doordat investeerders Bitcoin steeds meer als een soort veilige haven zijn gaan zien voor een deel van hun geld, neemt de munt in waarde toe. Er zijn namelijk maar een gelimiteerd aantal munten (21 miljoen). Er kunnen geen nieuwe munten worden bijgemaakt.

Telkens als iemand dus een van de munten wilt kopen, moet daarvoor een bepaald bedrag betaald worden. Doordat steeds minder mensen een Bitcoin willen verkopen en meer willen kopen, blijft de Bitcoin genadeloos hard in prijs stijgen.

Hoe weet je wat een Bitcoin waard is?

Hoe weet je wat een Bitcoin waard is

Behalve dat je op een website als CoinGecko of Coinmarketcap kunt zien wat een Bitcoin momenteel waard is, is het belangrijk de onderliggende waarde te begrijpen. Daar ligt het unieke voordeel van de Bitcoin ten opzichte van een normale valuta, zoals een Euro of een Dollar.

Dus, stel jezelf de vraag, als er 21 miljoen munten van Bitcoin beschikbaar zijn en er kunnen nooit meer bijgemaakt worden, wordt de Bitcoin dan door de jaren heen niet nog meer waard?

Een vraag waar je uren over na kunt denken. En waar de jongens van AllesOverCrypto je meer over kunnen vertellen. Want voordat je ook maar nadenkt over het kopen van een Bitcoin, is dit het beginpunt voor je cryptoavontuur.

Begin met Bitcoin handelen met de kennis uit de AllesOverCrypto Cursus

Derek en Patrick van allesovercrypto
Derek en Patrick van allesovercrypto

Kortom, je weet met dit soort projecten niet waar je goed aan doet. Het risico op verkeerde keuzes is groot. De upside is dat je veel geld kunt verdienen. Mijn advies? Ga niet zonder de juiste kennis aan de slag. En de enige manier om de juiste kennis te krijgen, is om te leren handelen in dogecoin.

Leer handelen in bitcoin?

Ik had nooit verwacht om mensen te adviseren om eerst meer te leren voordat ze eventueel kunnen nadenken of ze in bitcoin kunnen handelen. Want wat je ook doet, of je nu koopt of verkoopt: je moet wel begrijpen wat je doet.

De AllesOverCrypto-cursus is een van de weinige cursussen over cryptocurrency die ik met een gerust hart kan aanbevelen. Doordat deze cursus is opgezet voor beginnende cryptocurrency-traders, kun je vanaf het begin af aan een idee krijgen wat er bij het handelen in dogecoin komt kijken.

Je krijgt daarnaast een uitgebreide uitleg over cryptocurrency in het algemeen waardoor je ook beter begrijpt hoe dogecoin in elkaar zit. Veilig handelen en het op een veilige plek bewaren van je dogecoin munten, komt daarnaast ook aan bod.

Op deze pagina leg ik je meer uit over de AllesOverCrypto cursus!

Plaats een reactie