Waarin beleggen? In 3 Stappen je Financiële Situatie Veranderd!

Waarin beleggen? Zo verliest 90% van de mensen die zich al bezig houden met het opbouwen van hun portfolio dagelijks geld op de beurs. Dat is ook niet gek, want je kan overal online tegenwoordig een beleggingsaccount aanmaken en direct starten tussen de aandelen, ETFs, Sprinters, Turbo sprinters, opties etc.. Zonder goede voorkennis, training of je in te lezen, ga je meer geluk hebben in een casino.

LET OP: Beleggingsexpert Harm van Wijk geeft een gratis succesvol beleggen training, Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Waarin beleggen?

Goede vraag. Ik denk dat het belangrijk is om samen eerst te gaan kijken hoe jij je financiële situatie kan veranderen. Want de aandelen markt is op korte termijn een gokkast maar op lange termijn een geweldige voertuig voor financiële onafhankelijkheid zegt ook de grootste investeerder Warren Buffett.

Want het kan zijn dat ik het mis heb maar als je nog niet helemaal weet waarin je moet beleggen ben je net begonnen of je hebt een lange-termijn-uitstel-strategie. Dat is niet gek want 80% van de mensen heeft moeite met financiële keuzes maken voor zijn of haar toekomst.

Daarom ga ik je eerst meenemen in mijn financiële fundamenten om jou een goede basis te geven en een kleine schets als afsluiter van een interessante portfolio voor lange termijn winst. Als bonus geef ik je een link naar een gratis training van een van Nederlands grotere financiële expert Harm van Wijk die jou snel verder op weg kan helpen.

“Er is overal goud maar je moet wel weten waar je moet kijken”

Maar belangrijkste is natuurlijk dat je de stappen en uitleg die ik jou nu ga geven gaat toepassen en op je eigen manier en stap-voor-stap werkt aan jouw financiële vrijheid.

Het was voor mij ook de meest vervelende situatie en de leerzaamste. Dat moment dat jij je realiseert als je ‘iets’ heel graag wilt maar het kan niet omdat je de centen er niet voor hebt om het seminar, auto, huis, reis of zelfs eerder met pensioen te kunnen… omdat je gewoon nooit echt was begonnen aan het bouwen van een passieve inkomstenstroom die voor jou gaat werken.

Leer beleggen als Warren Buffet

Kijk als je 16 of 17 jaar bent en je hebt geen geld dan is dat vrij logisch omdat je dan gewoon nog geen geld verdiend hebt. Maar kom jij er achter zoals ik op mijn 28ste of op je 30, 40 of 50 jaar dat je nog geen vermogen hebt gebouwd dan is er ergens in het fundament een lekkage aanwezig. Geen geld gespaard, geen geld om te investeren of geen geld om wat je ook wilt om te doen dan gaat er ergens iets mis.

Je verdiend als het goed is ergens geld mee anders had je nu geen internet verbindingen, een pc/laptop om dit blog te lezen. En om jezelf te onderhouden en je lifestyle te leven. Het zal vast nog niet ideaal zijn. Je verdiend dus wel geld maar je beheert het geld wat je verdiend nog niet goed genoeg.

Je leeft maand tot maand of van salaris tot salaris, je hebt nog geen positieve cash stroom gecreëerd. Of er wordt wel een bedrag opzij gezet maar steeds weer opgenomen. Conclusie, er is geen plan voor het geld dat je wel hebt.

Warren Buffet heeft ook simpel weg het boek van zijn economie leraar Benjamin Graham helemaal grijs gelezen en is met die blauwdruk aan de slag gegaan. En zelfs voor hem gaan werken.

Check, financiën op orde? 

Als dat zo is en je kunt je hierin vinden, geen probleem! Ik ben daar ook begonnen en vele anderen maar we moeten het wel samen aanpakken. Want alleen maar meer geld verdienen of ertegen aan  gooi gaat je problemen niet oplossen. Als je een klein bedrag niet kan beheren wordt een groot bedrag ook niet wat.

Want ik krijg zo vaak te horen van mensen om mij heen, helaas ik heb geen geld, had ik maar geld om. Hopelijk levert dit blog een bijdragen hieraan. Want gezonde financiën zijn goed voor een gezond en prettig leven. Moeilijker dan dat is het niet.

Stap 1.) Baas in eigen land

je zult verantwoordelijkheid moeten nemen. Je moet toegeven dat de situatie waar je nu in zit jouw eigen verantwoordelijkheid is. Zolang je andere blijft beschuldigen van je financiële pech, ga je niet vooruit maar achteruit. Zul je ook geen rijkdom aantrekken, zolang je niet 100% eigenaar wordt van je problemen en uitdagingen.

Ik had het al even gezegd maar dit zou ook het advies zijn aan mijzelf als ik het financiële moeilijk had en die tijd hebben wij allemaal wel een keer in ons leven gekend. Alleen sommige blijven er helaas in hangen. Ik heb ook studieschuld gehad, rekening die openstaan, nog meer facturen.

Maar als je regels opstelt voor jezelf en een blauwdruk hebt die zichzelf en vooral al bij vele andere multimiljonairs bewezen heeft, gaat het werken.

Stap 2.) Voertuig om geld te verdienen

Baan, freelance aan de slag of een bedrijf opzetten.

*Al zou ik echt aanraden om eerst de baan te nemen aangezien je eerst veel moet investeren in een bedrijf vooral tijd, energie en het is nog maar de vraag of je geld en die tijdinvestering eruit haalt.

Terwijl je met een baan direct aan de slag kunt en met je loon jouw geld stroom in orde kunt krijgen. Zodat jij geld kunt gaan investeren of beleggen.

Stap 3.) Beheren van de financiën

Niet alleen maar domweg rekening betalen maar echt plan maken, verdeling maken van je wat je binnenkrijgt, wekelijks, maandelijks een balans inkomsten-uitgaven opmaken. Bijvoorbeeld wat doe jij met het geld dat binnenkomt? Alles gaat naar kosten? Slimme verdeling om mee te starten kan zijn:

  • 55% kosten,
  • 10% lange termijn cash (noodfonds),
  • 10% investeren/beleggen,
  • 10% vakantie/fun activiteiten,
  • 5% De Staatsloterij (GRAPJE) goede doelen of iets naar keuze 😉

Harm ontdekte dit op de moeilijke manier maar dit hoeft niet voor jou!

Harm van dijk heeft als missie de particuliere beleggers te helpen. Waarom zou je denken? Omdat 90% van de particuliere beleggers namelijk geld verliest op de indexbeurs. Hoe kan dit anders zul je nu denken? Harm gaat niet voor jou vissen, maar hij gaat jou leren vissen.

Je moet altijd je klanten voorop stellen, niet op 1 paard wedden. Niet op aandelen, strategieën of mentoren. Leer dus zelf vissen

Spreid over verschillende bewezen strategieën in plaats van spreiden over aandelen. Hoe je dit allemaal kunt leren dat lees je verder in deze review.

“Je hoeft niet rijk te zijn om te investeren, maar je moet investeren om rijk te zijn”

Ken je al Expert Harm van Wijk?

harm

Maar wie is Harm van wijk precies? Laten we daar dit artikel maar mee beginnen. Harm weet goed waar hij over praat aangezien hij al even mee draait in de financiële wereld.

Nadat hij zijn studie afrondde aan de Universiteit in Tilburg is hij in de financiële wereld beland en zich steeds meer gaan toespitsen op beleggen en slim investeren.

Harm heeft onder andere voor BinckBank, Fortis, De Volksbank en De Telegraaf, gewerkt werkte hier onder ander als financieel analist manager maar was ook actief op de afdelingen; verkoop, PR en business development.

Daarnaast was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten van diverse beleggingsplatformen online voor SNS bank en werkte hij mee aan het opstarten van SNS Fund Coach en specialiseerde zich in de ABN AMRO Bank Turbo’s.

Zeker niet de minste banen en een grote verantwoordelijkheid zoals je kunt zien. Op basis van deze informatie alleen al kunnen we dus stellen dat Harm absoluut voldoende ervaring en kennis in huis heeft.

Harm werkte dus o.a. voor deze financiële organisaties:

  • SNS bank
  • Fortis
  • VolksBank
  • ABN Amro
  • BinckBank

Harm van Wijk is al een begrip in de wereld van beleggen geworden. Dat Harm betrouwbaar is is een feit. Maar is De Trading Navigator Methode ook zo betrouwbaar?

TIP: Bekijk hier de training van Harm die hij speciaal afgelopen week heeft opgenomen >>

Plaats een reactie