Hoe bereik ik mijn doelgroep via Facebook en krijg ik meer likes?

“Ik zou graag willen weten wat nu precies goede berichten zijn om te plaatsen als bedrijf op Facebook?”

Om succesvol te zijn als ondernemer op Facebook is het is belangrijk om je doelgroep te leren kennen, kruip letterlijk in het hoofd van je klant. Deze adaptieve mindset zul je vaak nodig hebben om vragen zoals dit goed te kunnen beantwoorden maar ook in je bedrijf.

Hoe bereik ik mijn doelgroep via Facebook?

“It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change.” – Darwin

Ik zou het opsommen in de 4 essentiële basis elementen.

1. Ken je doelgroep

Zoals benoemt is dit natuurlijk de basis voor al het succes op elk medium of kanaal. Zorg dus echt dat je een klantprofiel of buyer persona  gaat maken waarin jouw doelgroep wordt uitgelegd. Vervolgens maak je dit erg specifiek dus: naam, leeftijd, opleiding, interesses, inkomsten, hobbys, woonplaats/locatie, pijnpunten etcetera zorg dat je echt een compleet beeld kan maken van jouw klantengroepen. Dit zal je ook enorm helpen om juiste content te maken maar ook om je advertentie te laten slagen.

2. Gebruik diversiteit in je berichten

Zorg dat je niet alleen maar tekst berichten gebruikt leer om af te wisselen tussen tekst, video, audio (podcasts) of juist een combinatie. Ik zie het te vaak dat alleen tekst berichten worden geplaatst of een foto met een summier stukje tekst.

Ga meer combineren van je berichten en zorg dat je ‘rich’ media krijgt. Waarin je doelgroep direct wordt aangetrokken. Dus focus altijd op de kwaliteit die je levert, probeer je doelgroep altijd wat te leren inplaats van te verkopen!

3. Zorg dat het er goed genoeg uitziet

Er zijn tegenwoordig zoveel tools om gemakkelijk je design / vormgeving te doen het is bijna een misdaad als je een bericht maakt zonder leuke vormgeving. Een tool die ik zelf vaak gebruik is Canva hiermee kan elke niet-technische ondernemer zijn eigen berichten gemakkelijk pimpen. Dus ga aan de slag en je zult je likes/shares/comments zien toenemen.

4. Leer om te adverteren

Heeft geld betalen zin om meer bereik/like te behalen? De impact van jouw berichten zonder deze promoten is eigelijk niet je energie en tijd waardig. Zorg dat je al je berichten die het zichtbaar beter presteren op je tijdlijn deze te boosten met een klein bedrag. Waarom? Omdat zo wel je 100% van je doelgroep ook bereikt. Facebook is zo veranderd dat je maar een klein groepje van je fans bereikt zonder er geld in te steken.

Wil je winnen met Facebook? Wat heeft voor ons echt het verschil gemaakt? Dit was voor ons 1 simpel idee. Dit hebben wij in onze Facebook Ads Masterclass training verwerkt.

Wil je meer weten? heiko@marketingcompleet.nl

Plaats een reactie