Wat zijn swaps en wat kan ik er mee? Nieuwste van cryptocurrency!

Wat zijn Swaps? Ook wel Automated Market Makers genoemd, zijn de nieuwste toevoeging aan de wereld van cryptocurrency. Lange, maar dan ook lange tijd was de swap al aanwezig. Het heeft echter tot halverwege 2020 geduurd voordat mensen serieus swaps begonnen te gebruiken. Ondertussen is een swap zoals Uniswap of Pancapeswap een van de meest bezochte plekken om twee munten met elkaar om te ruilen.

De opkomst van swaps heeft voor sommige handelaren voor gigantische winsten gezorgd. Hoe kan dit en wat kan jij hiervan leren? En is het nog interessant om in een swap te beleggen?

TIP: Gratis online Bitcoin Training? Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten Klik hier en ga direct naar de Gratis Training >>

Wat is een swap?

Wat is een swap

Een swap is het best te vergelijken met een geldwisselkantoor. Stel je voor dat je 1 Bitcoin hebt die je direct wil kunnen omwisselen in Ethereum. Dan was voorheen de makkelijkste manier om de twee munten met elkaar om te wisselen door dit bij een exchange te doen. Dit is een beurs waar 24 uur per dag, 7 dagen per week mensen munten kopen en verkopen. Bij een beurs zou je dan eerst de Bitcoins moeten verkopen voor bijvoorbeeld dollars om de dollars vervolgens in te wisselen voor Ethereum munten.

Dat kan handiger en sneller dachten swaps. Swaps willen namelijk dat je vanuit je wallet kunt handelen, bijvoorbeeld Metamask.

Op een swap kun je vrijwel alle munten direct met elkaar omwisselen. Dit komt doordat het proces dat bij de exchange het omwisselen naar dollars is, op de achtergrond plaatsvindt. Het is daardoor niet meer nodig om zelf de munten om te wisselen. Een paar klikken en je hebt een swap gemaakt.

Wat zijn de voordelen van een swap?

Wat zijn de voordelen van een swap

De voordelen van een swap richten zich vooral op het gebruiksgemak. Door een swap te gebruiken, hoef je jouw munten niet meer eerst naar een exchange te sturen.

Een ander voorbeeld is dat je aanzienlijk meer munten met elkaar kunt omwisselen. Een exchange biedt meestal een select aantal munten aan. Op een swap kun je daarentegen duizenden munten wisselen. Dat betekent dat ook nieuwe projecten hier dus te vinden zijn.

Wat zijn de nadelen van een swap?

Momenteel zijn bij diverse swaps de transactiekosten, zoals onder andere bij Uniswap het geval is, fors hoger dan bij exchanges. Normaliter horen de kosten van een swap ongeveer gelijk te zijn aan wat je op een exchange aan transactiekosten betaalt.

Daarnaast zijn veel van de onbekendere munten en projecten minder goed gecontroleerd dan de munten die je op een exchange kunt verhandelen.

Waar kun je meer over swaps leren? Of welke swaps je moet kopen?

Wil je weten hoe je geld kunt verdienen door van swaps gebruik te maken? Of hoe je passief inkomen kunt realiseren door swaps van liquiditeit te voorzien?

Dan kan dat door je op te geven voor de beginnerscursus van AllesOverCrypto! Benieuwd waar ik het eigenlijk over heb? Dan kun je daar op deze pagina meer over lezen!
u

Plaats een reactie