Pump and Dump Crypto? Voorkom ze met deze tips

Pump and Dump Crypto? Er zijn veel manieren en redenen hoe je op het onderwerp pump and dump crypto uitgekomen kunt zijn. Misschien heb je er in een nieuwsartikel over gelezen. Ook kan het zo zijn, dat je zelf aan het kortste eind met een pump and dump hebt getrokken en amper wist dat je er onderdeel van was.

Een pump and dump is een illegale activiteit met een financieel product, zoals een aandeel of cryptocurrency, waar een groep mensen met elkaar de prijs oppompt met als enige reden financieel gewin te bereiken. Dit om vervolgens alle, in dit geval cryptocurrency, te verkopen wanneer mensen door de snelstijgende koers instappen.

De gemiddelde pump and dump kent een klein aantal winnaars en een groot aantal verliezers. Het is daarom verstandig je te verdiepen in dit fenomeen zodat je hier zelf niet te prooi aan valt.

TIP: Hoe Harm van Wijk en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Wat is een pump and dump crypto?

Wat is een pump and dump crypto

Een pump and dump crypto is een cryptocurrency valuta die binnen korte tijd, zonder goede reden, met grote bedragen wordt gekocht om op het hoogtepunt aan nieuwe kopers te verkopen, waardoor de prijs meestal snel daalt.

Het volgende waargebeurde voorbeeld, geeft dit beter weer:

Een groep pump and dumpers, mensen die een bepaalde crypto munt willen oppompen, selecteren met een groep van 20 personen een munt. Dit noemen we even crypto ABC. Door binnen korte tijd deze munt op te kopen, kan de prijs van de munt binnen korte tijd fors stijgen.

Deze pump and dumpers kunnen echter alleen wat geld verdienen als ze op tijd verkopen. Want wie als laatst verkoopt, verliest.

Ze moeten er dus voor zorgen dat er nadat de crypto munt opgepompt is er een nieuwe groep kopers bijkomt. Deze nieuwe groep denk ook in de pump and dump te zitten of denkt simpelweg dat de munt veelbelovend is. Dat is het moment dat de pump and dumpers op de top hun cryptomunten verkopen. Hierdoor pakken ze een veelvoud van de inleg en blijft de tweede groep, de mensen die als laatst de crypto munt gekocht hebben, met een waardeloze munt over.

Hoe kun je een pump and dump voorkomen?

Hoe kun je een pump and dump voorkomen

Vrijwel alle pump and dumps komen bij kleine projecten voor. Als een munt al te veel verhandeld wordt, is er namelijk heel veel geld nodig om de munt snel in waarde te laten stijgen. De pump and dumpers kiezen daarom meestal een onbekende munt met weinig handelsvolume.

Daarnaast komen pump and dumps vaak voor bij:

  • Crypto projecten waar weinig informatie over te vinden is
  • Crypto projecten die niet op normale exchanges beschikbaar zijn
  • Crypto projecten die zonder noemenswaardige reden in waarde stijgen

De nieuwe crypto parels ontdekken? Dat doe je met AllesOverCrypto

Wil je niet meer het hele internet af hoeven te zoeken naar de verborgen parels? Maar wil je gewoon meteen weten in welke crypto’s jij je geld moet steken? Dan kun je de AllesOverCrypto cursus volgen waar diverse projecten in aan bod komen. Lees er in mijn review meer over!

 

Niks van wat je leert op dit blog is financieel advies, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man / vrouw, je kunt eigen keuzes maken, en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Er zitten geen garanties op dit programma. Doe altijd je eigen research!

Plaats een reactie