Handelen in DeFi Crypto? Dit moet je weten voor je start!

Handelen in DeFi Crypto? DeFi crypto is een van de redenen waarom cryptocurrency populairder dan ooit is. Grote instellingen, zoals pensioenfondsen en vermogensbeheerders, zien het nut van DeFi in en laten dit zien door fors in DeFi te investeren.

TIP: Gratis online Bitcoin Training? Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten Klik hier en ga direct naar de Gratis Training >>

In dit artikel vertel ik je wat DeFi crypto is, wat momenteel de populairste zijn en hoe jij kunt leren om in DeFi crypto te handelen. Zonder enige voorkennis is het niet makkelijk om te weten wat je moet doen. Er zijn gelukkig verschillende manieren om hier toch meer over te weten komen.

Wat is DeFi Crypto?

Wat is DeFi Crypto

DeFi is de afkorting van Decentralized Finance. Dit betekent het decentraliseren van financiële stromen en producten. Klinkt nog steeds lastig he? Het volgende voorbeeld geeft het beter weer.

Als je normaal een lening afsluit, bijvoorbeeld om een auto te kopen, doe je dat bij een bank. De bank is verantwoordelijk voor het goedkeuren van de lening en verdient aan de rente die over de lening van toepassing is.

Via verschillende DeFi Crypto projecten, kun je het bovenstaande voorbeeld op een gedecentraliseerde manier uitvoeren.

Als je gedecentraliseerd een lening afsluit, kun je een verzoek voor een lening bekendmaken. Vervolgens kunnen mensen die als geldverstrekker aan het DeFi project deelnemen, bepalen of jij wel of geen lening krijgt. Zij kunnen zelf ook geld inleggen om jouw lening mogelijk te maken. Net als een bank verdienen zij rente op jouw lening. De kans is echter veel hoger dat jij je lening krijgt, omdat veel meer mensen kunnen bepalen of jij je lening krijgt.

Ben ik niet te laat voor DeFi?

Ben ik niet te laat voor DeFi

Je bent momenteel nog niet te laat om ook op de DeFi trend in te springen. Gezien het hoge aantal zoekopdrachten dat momenteel naar DeFi gedaan wordt, kunnen we spreken van een trend.

Of de trend doorzet, moet DeFi de komende jaren gaan laten zien. Wat onvermijdelijk is, is dat DeFi zijn stempel drukt op de ontwikkeling van cryptocurrency in het algemeen.

Wat zijn de populairste DeFi projecten?

Wat zijn de populairste DeFi projecten

As we speak, zijn er duizenden DeFi projecten in ontwikkeling. Enkele van de populairste, zijn;

  • Aave
  • Synthetix
  • Chainlink
  • Uniswap
  • Maker
  • Yearn.finance
  • Compound
  • UMA
  • Ren
  • Sushiswap

Ieder DeFi project en coin heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Doe daarom altijd eerst je onderzoek naar een project voordat je besluit hier mee te handelen.

Hoe kan ik leren om in DeFi crypto te handelen?

Voordat je begint met het handelen in DeFi, is het verstandig om hier meer over te weten te komen. Gelukkig zijn daar verschillende manieren voor. En de makkelijkste is door een crypto cursus te volgen.

Ik heb meermaals aandacht besteed aan de Crypto Masterclass. Dit is wat mij betreft de perfecte crypto beginnerscursus om in zowel gewone als DeFi crypto te duiken. Hierdoor voorkom je dat je beginnersfouten maakt en heb je een vliegende start!

Lees hier mijn volledige review over de crypto masterclass.

TIP: Gratis online Bitcoin Training? Zo begin je met Bitcoin & cryptomunten Klik hier en ga direct naar de Gratis Training >>

Plaats een reactie