Hoe kan ik leren beleggen in olie? Lees hier alles over Olie ETFS!

Wist jij dat je kunt beleggen in olie ETF’s, olie aandelen en zelfs in olie vaten? En dat er geen natuurlijke grondstof is waar meer in gehandeld wordt? Waarschijnlijk had je wel een idee van de gigantische wereld die zich rondom olie bevindt.

Maar lang niet voldoende om echt te beleggen in olie. Omdat te kunnen, is het belangrijk dat je een goede cursus volgt die je de basisprincipes hiervan uitlegt.

Beleggingsexpert Harm van Wijk deelt zijn Starter checklist, vuistregels en tools om consistent winstgevend te beleggen met zeer lage risico’s in aandelen, opties en meer >>

Voordat ik je meer vertel over een goede cursus die je meer over het beleggen, dien je op de hoogte te zijn van wat basisinformatie over de financiële oliemarkten. Zonder deze basiskennis, is het namelijk lastig om goed te begrijpen wat voor jou de mogelijkheden zijn.

Hoe kan je beleggen in olie?

Hoe kan je beleggen in olie

Je kunt op verschillende manieren in olie beleggen. Je kunt direct in olie handelen door olie vaten te ‘kopen’, je kunt olie aandelen zoals Shell en Exxon kopen of je kunt in fondsen beleggen die zich hoofdzakelijk neerleggen op de handel in olie.

Het daadwerkelijk aankopen van dergelijke producten doe je via een broker zoals DeGiro of Binck.

Handelen op de prijs van olievaten

Handelen op de prijs van olievaten

Veel mensen kiezen er voor om niet specifieke aandelen te kopen, maar te handelen op de prijs van olievaten. Dit is ook een alternatief voor het handelen in daadwerkelijke olievaten. Door op de prijs te handelen voorkom je dat je daadwerkelijk de olievaten moet aankopen en in (theorie) ontvangst zou moeten nemen.

Je kunt met CFD’s exclusief op de prijs van olie handelen. Jij koopt voor een specifieke prijs de vaten aan en verdient op basis van de beweging van de prijs. Afhankelijk van de CFD die je koopt, verdien je aan een daling of stijging.

Futures en opties

Het is zelfs mogelijk om futures en opties te kopen op de prijsontwikkeling van olie. Cure Oil, Brent Oil, en nog tal van andere soorten waar jij mee kunt handelen.

Dit maakt het er natuurlijk niet makkelijker op. Hoe meer opties, hoe meer je moet weten om wegwijs te worden in deze ingewikkelde wereld van financiële olie producten. Daarom kom je niet onder het volgen van een cursus over beleggen uit.

Écht leren beleggen in olie? Dat leer je alleen van echte experts

Hoe je het ook went of keert: zonder op de hoogte te zijn van alle ins en outs over olie is de kans klein dat je de juiste keuzes weet te maken. De enige manier om echt te begrijpen wat je moet doen om zo effectief mogelijk in olie te handelen, is door van een expert te leren. En dat is met een van mijn favoriete cursussen, de Trading Navigator, mogelijk.

In de Trading Navigator leer je beleggen onder leiding van een van de bekendste Nederlandse beleggers. In mijn eerdere review over de Trading Navigator cursus, ga ik hier dieper op in.

Lees mijn review over de Trading Navigator hier!

Leer meer over het samenstellen van je portefeuille in een cursus

Je leert pas echt meer over het samenstellen van je aandelen portefeuille als je de werkwijze van ervaren beleggers begrijpt. Helaas is het niet mogelijk om hier meer over te leren.

Of wel?

Ik heb zelf met de Trading Navigator van Harm van Wijk, een zeer ervaren belegger, geleerd hoe ik mijn portefeuille moet inrichten. In deze cursus heb ik uitgebreid geleerd uit welke onderdelen mijn portefeuille moet bestaan, hoe ik een risicoprofiel kies en wat ik in bepaalde situaties moet doen. Kortom, onmisbare informatie.

Ik nodig je graag uit meer over de cursus van Harm van Wijk te weten te komen op mijn review pagina. Hier lees je mijn ervaringen met de Trading Navigator!

Plaats een reactie