Beste crypto broker? Bekijk hier onze Kraken review!

De cryptomarkten zijn de laatste jaren hot: beleggers scoren hier winsten van tientallen of honderden procenten per jaar, waar de beurs maar moeizaam opkrabbelt en spaarrekeningen bijna negatieve rente rekenen.

Geen wonder dat je in wilt stappen. De vraag is alleen: wat is de beste crypto broker? Want je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor jouw transacties. Daarnaast wil je een ruime keuze uit altcoins hebben om jouw winst te maximaliseren. In dit artikel bekijken we jouw opties.

TIP: Hoe Harm van Wijk beleggingsexpert en bekend van BNR zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Nederlandse of buitenlandse broker?

Nederlandse of buitenlandse broker

De meeste crypto exchanges in Nederland zijn brokers: tussenpersonen die bij buitenlandse beurzen bijvoorbeeld Bitcoin inkopen en die tegen een commissie aan jou verkopen. Die commissie bedraagt zo’n 1 tot 2 procent.

Een uitzondering op die regel vormt Bitvavo. Deze Nederlandse makelaar verbindt kopers en verkopers direct aan elkaar, waardoor de commissie laag blijft. Bij de meeste transacties betaal je maar 0,25% aan provisie.

Het nadeel van Bitvavo is dat je jouw cryptomunten alleen in euro’s kunt inwisselen en viceversa. En elke keer dat je dat doet, moet je de winst bij de Belastingdienst opgeven. Anders is het als je de ene cryptomunt in een andere omwisselt, bijvoorbeeld Bitcoin in USDX of in USDT.

Voor wie de markt dagelijks volgt en graag handelt, kan het interessanter zijn om bijvoorbeeld cryptoteld in een stablecoin om te wisselen op groene dagen, en weer in te kopen op rode dagen. En daarvoor ben je aangewezen op buitenlandse exchanges.

Kraken review

Kraken review

Er zijn allerlei buitenlandse exchanges die het handelen in cryptovaluta makkelijk en voordelig maken. Zo zijn er Binance in Zuid-Korea, het Chinese platform Huobi en het Amerikaanse Coinbase.

In dit artikel zoomen we in op een andere Amerikaanse broker: Kraken. Vernoemd naar het legendarische zeemonster, is Kraken een gigant op gebied van de crypto exchanges. Tijdens het schrijven van dit artikel bezet Kraken de zesde plaats wereldwijd op het gebied van handelsvolume.

Kraken heeft een lange geschiedenis. Al sinds 2011 is deze handelsbeurs actief. Het frisse en moderne design trekt ook nieuwe crypto-traders aan. Je kunt al een order plaatsen vanaf vijf euro en betaalt daarbij een fractie van een procent aan trading fees.

Met meer dan vijfhonderd currency pairs, waaronder uiteraard BTC/EUR, heb je hier een enorme keuze uit altcoins. In vergelijking tot Bitcoin zijn altcoins veel volatieler: wanneer ze dalen, dalen ze flink, maar wanneer ze stijgen, geven ze Bitcoin en Ethereum het nakijken. Voor wie dus een stapje verder wil dan alleen maar in de grootste cryptomunten handelen, is dit een aantrekkelijk platform.

Met de officiele apps van Kraken kun je overal en altijd traden. Alhoewel cryptobeurzen niet bij een garantiefonds aangesloten kunnen zijn, heeft Kraken wel een eigen noodfonds opgesteld. Met een vermeende balans van 100 miljoen dollar, zijn eventuele storingen en hacks hiermee gedekt. Dat geeft een gerust gevoel!

Wil je graag starten met Kraken dan kun je direct hier beginnen met een start account!

Plaats een reactie