Beleggen in Marihuana: Top 3 Tips wat je moet weten!

Wereldwijd lijkt marihuana met de dag meer geaccepteerd te worden. Waar het in Nederland al jarenlang onderdeel van het straatbeeld is, lijken steeds meer staten in de Verenigde Staten ons voorbeeld te volgen. Op veel vlakken kan marihuana bijdragen aan het levensgeluk. Het kan dan ook bijna niet anders, dan dat marihuana een mooie toekomst te wachten staat.

TIP: Hoe Harm van Wijk en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Dat betekent dat er meer bedrijven de marihuana-industrie zullen binnenstappen. Ook zullen bestaande bedrijven groeien, waardoor de marktkapitalisaties toenemen. Dit lijkt een goed moment te zijn om in marihuana te beleggen.

Verschillende soorten marihuana aandelen

Verschillende soorten marihuana aandelen

Voordat je ook maar een serieuze belegging in marihuana of marihuana aandelen overweegt, is het belangrijk dat je voldoende kennis hebt. En dan in het specifiek kennis over de financiële markt rondom marihuana.

Je kunt marihuana aandelen het makkelijkst in drie soorten onderverdelen, namelijk;

  • Groei en verkoop van marihuana
  • Ontwikkeling van marihuana medicijnen, ook wel marihuana biotech genoemd
  • Ontwikkeling van apparatuur ten behoeve van de groei of bewerking van marihuana

Momenteel zitten de populairste marihuana aandelen vooral in de eerste box (groei en verkoop marihuana). Een goed voorbeeld hiervan is publiekslieveling Canopy Growth. De afgelopen jaren hebben de aandelen uit deze groep een enorme groei ondergaan.

Waar moet je bij het kopen van marihuana aandelen op letten?

Waar moet je bij het kopen van marihuana aandelen op letten

Je kunt blindelings een marihuana aandeel kopen en er nooit meer over nadenken totdat je het aandeel verkoopt. Je kunt jezelf ook verdiepen in de eventuele risico’s die voor een specifiek bedrijf achter het aandeel kunnen gelden. Dat zijn onder andere;

  • Disbalans tussen vraag en aanbod
  • Politieke druk of veranderingen in lokale regelgeving
  • Onvoldoende reserves
  • Geen officiële beursnotering

De marihuana aandelen die aan de grote beurzen genoteerd zijn, zoals Canopy Growth, zijn natuurlijk niet te vergelijken met kleinere aandelen die de zogeheten OTC benaming hebben. Dit zijn aandelen die niet aan dezelfde eisen hoeven te voldoen als beursgenoteerde aandelen waardoor er minder informatie beschikbaar is. Zo is het voor OTC marihuana aandelen niet verplicht om de jaarcijfers te publiceren.

Een jonge markt met potentie én risico’s

Wie de komende tijd besluit om in marihuana te beleggen, zou wel eens kunnen profiteren van deze groeiende markt. Een garantie heb je nooit, omdat deze markt aan veel veranderingen en risico’s onderhevig is. Het is daarom van groot belang dat je met de juiste kennis je keuzes maakt. Hierdoor kun je gericht in marihuana beleggen.

Een van de manieren om dit te doen, is door de populaire beleggerscursus van Harm van Wijk te volgen. Deze cursus, genaamd de Trading Navigator, heeft de afgelopen jaren duizenden beleggers geholpen goed voorbereid de aandelenmarkt op te gaan.

Omdat de cursus van Harm enorm is, hebben we te weinig tijd op deze pagina om naast slim beleggen de Trading Navigator Methode ook nog eens uitgebreid te bespreken. Daarom ga ik op deze pagina dieper op zijn methode in!

Plaats een reactie