Wat zijn goede strategieën om mee te beleggen?

Goede strategieën? Buy and hold, life cycle, passief beleggen. Allemaal termen waar je misschien wel eens of misschien wel helemaal nooit van gehoord hebt. Voor professionele beleggers is dit normale kost. Zij weten precies wat ik bedoel als ik een van deze termen noem. Dat komt doordat het beleggingsstrategieën zijn waar beleggers gebruik van maken om hun beleggingen te doen. Want als er iets is dat voor een belegger belangrijk is, is het wel het kiezen van een goede strategie.

Op deze pagina leg ik je kort de drie populairste strategieën om mee te beleggen van dit moment uit.

TIP: Hoe Harm van Wijk en zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Buy & Hold

Buy & Hold

Een van de populairste strategieën om mee te beleggen, is de buy and hold strategie. Deze strategie komt volgens diverse kenners het meest voor. Het is dan ook een van de eenvoudigste beleggingsstrategieën waarvoor je kunt kiezen.

Als onderdeel van deze strategie kies je een aantal aandelen, obligaties of ETF’s die je in principe eindeloos in je aandelenportefeuille zal houden. Je verwacht dat over een lange periode, bijvoorbeeld 10 of 20 jaar, de waarde van je portefeuille altijd om hoog zal gaan. Je hebt daardoor geen omkijken naar je beleggingsstrategie omdat je tijdens de ‘looptijd’ geen andere keuzes hoeft te maken. Je zult vooral nieuwe aandelen, obligaties of ETF’s aan je portefeuille door de jaren heen toevoegen.

Dollar Cost Averaging

Dollar Cost Averaging

Een zeer geliefde strategie is de Dollar Cost Averaging strategie. Deze strategie richt zich net als de Buy & Hold op de lange termijn doordat je maandelijks een vooraf bepaald bedrag in ETF’s of fondsen belegd.

Het bedrag zal nooit veranderen, waardoor je in een stijgende of dalende economie voor hetzelfde bedrag zal blijven inkomen. Je bent in dollars nooit meer kwijt dan wat je had afgesproken om in de financiële markten te beleggen. Tenminste, zolang je het er natuurlijk niet uithaalt. Je gaat er namelijk vanuit dat je nog jarenlang hetzelfde portefeuille met de maandelijkse stabiele toevoegingen zal standhouden.

Life Cycle

Life Cycle

De derde strategie op het lijstje met goede strategieën om mee te beleggen, is de Life Cycle. Onder het mom van deze strategie neem je risico’s op basis van de investeringshorizon die je nog voor ogen hebt. Als je jong bent, kun je veel meer risico nemen dan wanneer je ouder bent. De impact van een verloren investering op jonge leeftijd is kleiner dan op oudere leeftijd. Als je op late leeftijd veel risico neemt, kan dat betekenen dat je oude dag op het spel staat. En dat wil je natuurlijk niet.

Leer nog betere beleggingsstrategieën van Harm van Wijk

Wil je echt zoals de experts kunnen beleggen? Dan is dat alleen mogelijk met de juiste leraar. Als leraar van de Trading Navigator Methode, neemt expertbelegger Harm van Wijk je mee langs zijn strategieën. Welke keuzes maak je wanneer? Hoe bepaal je om in- of uit te stappen?

Op deze pagina kun je ontdekken waar ik het eigenlijk over heb. De beleggingscursus van Harm van Wijk is namelijk heel wat uitgebreider dan veel mensen denken.

Plaats een reactie