Hoe kan je in de AEX beleggen? Leer om te Profiteren van de huidige AEX!

Hoe kan je in de AEX beleggen? AEX wordt als de belangrijkste indicator van de Nederlandse beurs gezien. Het is namelijk de index van de 25 meest waardevolle aandelen van ons land. Je kunt op verschillende manieren in de AEX beleggen. Je kunt een ETF kopen en de gehele index volgen. Als het ware heb je dan van alle 25 aandelen een stukje. Een andere manier is om aandelen uit de AEX los te kopen. 

In dit artikel leg ik je kort maar duidelijk uit hoe je in de AEX kunt beleggen en wat je hierover moet weten. 

LET OP: Exclusieve Online Training Van Harm van Wijk: “Hoe ik en mijn cliënten elk jaar gemiddeld 20,6% rendement behalen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles)””: Klik en Reserveer nu Gratis jouw plek

Wat is beleggen in de AEX?

Wat is beleggen in de AEX

Beleggen in de AEX is beleggen in de Nederlandse beurs. Dat komt omdat de AEX de belangrijkste beurs uit Nederland is doordat de 25 meest waardevolle aandelen hier genoteerd staan.

Op basis van de omvang van het bedrijf, wordt een bedrijf aan dit lijstje toegevoegd. Momenteel zijn de drie grootste bedrijven van Nederland ASML, Shell en Unilever. De aandelen van deze drie bedrijven zijn dan ook in de AEX index te vinden. 

Waarom zou je in de AEX beleggen?

Waarom zou je in de AEX beleggen

Er zijn tal van redenen waarom je in de AEX zou kunnen beleggen. Een van de belangrijkste redenen is om het risico te spreiden. De aandelen die op de AEX te vinden zijn, zijn over het algemeen in een verscheidenheid aan branches te vinden. Zo investeer je met Unilever in de FMCG branche, Shell in olie en ASML in tech. Deze spreiding maakt het heel wat makkelijker om met een gerust hart je belegging te doen. 

Vergeet alleen niet dat ook de AEX index risico’s heeft. Het aandeel Imtech is daar een goed voorbeeld van. In 2002 was het aandeel Imtech nog in de AEX index te vinden. Vandaag is het aandeel nauwelijks meer iets waard. Daarentegen zijn er ook veel aandelen die wel fors in waarde zijn toegenomen. Wie in ASML belegd had (bijvoorbeeld in 2018) had nu al een veelvoud van het bedrag terug ontvangen.

Een andere belangrijke reden is omdat je in Nederlandse aandelen wil beleggen. Klassieke Nederlandse bedrijven zijn lastig om in te beleggen. Door de AEX index te volgen, draag jij je steentje bij aan de opmars van Nederlandse bedrijven. Dat is toch een van de mooiste redenen om in de AEX te beleggen?

Leren beleggen in de AEX? Volg daar deze cursus voor

Voorbeeld webinar Harm van Wijk

Wil je er zeker van zijn dat je op de hoogte bent van de beste strategieën om effectief in de AEX te beleggen? Dan adviseer ik je een coach te zoeken die jou kan helpen om grip te krijgen op complexe financiële markten. Mijn eigen coach, Harm van Wijk, heeft sinds enige tijd een cursus waar iedereen aan deel kan nemen. De Trading Navigator Methode is een populaire cursus voor beginnende beleggers waar zowel data als software een belangrijke rol speelt. 

Benieuwd wat ik je over de Trading Navigator Methode te vertellen heb? Lees er dan hier meer over!

Plaats een reactie