Evenement Facebook promoten? Lees hier direct hoe het WEL moet!

Als een succesvolle ondernemer kun je social media maar al te goed gebruiken om  impact te creëren rondom je evenement om zo nog meer aanmeldingen te krijgen.

LET OP: “24 Jarige MBO’er Verdient Overal Ter Wereld Honderden Euro’s Per Dag, Dankzij Het Internet” Ja! Ik wil dit ook! >>

Evenement Facebook promoten

Dat je een event moet gebruiken op Facebook snappen we ook wel. En het aankondigen van een event op je tijdlijn en achteraf foto’s delen, snappen we ook. Maar hoe kan je nou het beste je event op Facebook promoten? Geen BS, gewoon 8 gratis tips voor je Facebook event beter te promoten.

Hieronder de 8 samengevatte tips om jouw event event te promoten en zelfs een community rond te creëren van geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven en de interactie aan willen gaan.

1. Gratis publiciteit gebruiken

Facebook meld zeer succesvol als iemand ‘gaat’ naar het event,  zorg dat er een extra incentive is om dit te delen! Wat is je online ‘goodie’?

Gebruik je FB Event Fans, moment dat iemand zich aanmeld voor je event krijgt hij al je updates direct te zien die jij post op je FB event page. Dit zelfs door al zijn eigen berichten. Nu je dit weet gebruik deze kennis!  Informeren van

 • Wifi-code, heel belangrijk voor een bepaalde doelgroep maar ook voor jouw marketing!
 • Programmawijzigingen, hou je FB event altijd strak up-to-date
 • Veranderende aanvangstijden, zorg ook dat je iemand hebt die extra vragen kan ondervangen
 • Eventuele wegwerkzaamheden, zo vroeg mogelijk melden, scheelt veel negatieve comments
 • Parkeermogelijkheden, creëer hiervoor een speciale video, content of blog artikel dat mensen alle ins en outs ervan weten, hierover komen altijd vele vragen. Afvangen.

2. Geheime content

Moment dus dat mensen zich hebben aangemeld zijn zij ‘hookt’ aan jouw updates, gebruik dit om schaarse en interessante content te creëren die zij mogelijk met hun vrienden gaan delen.

 • Foto’s (backstage foto’s van de artiesten, sprekers, voorbereiding etc. iets wat ze niet verwachten)
 • Video’s (toffe korte trailers van 15 – 30 sec,  mini snacks van interviews)
 • Recensies (deel recensies over artiesten, sprekers over wat jouw event uniek maakt en verbind hier een spannende incentive aan ‘fans only’.)

3. Moment van Sales!

Het moment om echt impact te maken online is altijd na dat je event is geweest, nu is iedereen nog warm en fuzzy van je event en heb je maximale bereik op je doelgroep. Zorg dat je nu je after-sales start met geweldige up-sell product of mensen op je mailinglijst krijgt.

4. Back-to-the-future?

Zorg als de mensen nog warm zijn en je hebt een mooie verdeelde content campagne gedaan op je Facebook event van maand of twee. Nu is het goed om het volgende event aan te kondigen ‘ had jij je ook zo vermaakt vorige keer? Meld je nu alvast aan voor event X’ te makkelijk maar wordt te vaak vergeten.

5. Pop-up en pop-up van Facebook

Geweldige aan events dat Facebook automatisch je fans op de hoogte stelt van wanneer en waar via de pop-up in de melding. Als je dit weet zorg ook dat jij je eigen herinnering maakt voor je fans.

6. Hoe weet jij precies wat je doelgroep denkt?

Verzamel alle berichten dankzij hashtags, daarom is het slim om alleen al #hashtags te gebruiken. Zodat je achteraf goed kan zien wat je bezoekers precies vonden van je event. Gratis feedback! Je hoeft geen eens een ipad te verloten. *Als je trouwens dingen gaat weggeven op je event of je pagina. Moet je weten dat bij acties om meer te weten te komen over je doelgroep, gratis weggeven alleen maar meer bereik genereert, dit is geen goede incentive voor daadwerkelijke informatie over je product of doelgroep. De juiste give-away moet verbonden zijn met je product/dienst/event.

7. Spanning? Dat moet je opbouwen stap voor stap

Zorg dat je minimaal twee maanden begint vooraf het event. Gebruik altijd een countdown dit kan via leuke postings met een quote en een getal of via tools mijn voorkeur gaat naar het plaatsen waar je iedere dag aftelt tot de dag van het event. Dit kun je ook doen door een (omslag-)foto te delen deze wordt namelijk direct gepusht, maar vele zien dit niet dus ga voor de updates.

8. Promoten VS. niet 

Durf je even ook te promoten onder nieuwe doelgroep. Facebook is tegenwoordig onze nieuwe mond-tot-mondreclame. Mensen zien alleen waar zij geïnsereerd in zijn, maak je postings dus extra interessant en kom door de ‘fun videos’ heen door promotie te gebruiken. Dit kan al klein bedrag zijn van 5,- / 20,- euro maar maak altijd je doelgroep eerst specifiek.

Kost effectieve manier is om vrienden en vrienden van vrienden aan te sporen om jouw event te delen. Want het is bewezen dat deze vrienden van vrienden veel sneller zich zullen inschrijven door o.a. social druk maar er gaan ook minder alarm bellen af van ‘hé dit is reclame’ (Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt Boek van Dale Carnegie- ebook)! Het draait allemaal om vertrouwen.

Maar heel vaak komt je potentiële doelgroep echt niet aanraking met je bericht of event. Nu ben je bijna genoodzaakt om je event te promoten. Gelukkig kan dit al vanaf een paar euro per dag en je betaald alleen voor een klik op je advertentie, handy. Probeer altijd naast je gewone plaatsen van Facebook berichten ook een budget te houden voor het boosten van je berichten, anders zonde van je tijd en energie.

Ik neem aan dat je nu even genoeg informatie hebt gekregen voor de vraag te kunnen beantwoorden: “Hoe kan ik mijn evenement het best op Facebook promoten?”

Als je verder nog vragen hebt verneem ik het graag via heiko@marketingcompleet.nl, let me know!

Ben je Facebook-evenementen nog niet zat? ik heb hieronder nog een opsomming gemaakt van extra tips waar je mogelijk nog niet aan gedacht hebt. 🙂

Bereik je met Facebook-evenementen de doelgroep?

Dit is ook nog even een slimme strategie, maak het persoonlijk:

Joyce Roskamp freelance projectmanager  “Voor alle evenementen die ik organiseer, maak ik een Facebook-evenement aan. Uitnodigingen voor het evenement doe ik per persoon, afgewogen tegen interesses en locatie. Dat kost tijd maar levert veel op. Voor grotere evenementen zijn we aan het experimenteren met sponsored events.”

Bow Evers, freelance online marketeer  “Met Facebook-evenementen genereer ik momentum, maak ik voor geïnteresseerden inzichtelijk wie er nog meer geïnteresseerd zijn in het desbetreffende event en zorg ik voor een stroom voorpret-verhogende updates.”

Hieronder extra tips waar je misschien nog niet aan gedacht hebt:

 1. Durf altijd vragen te stellen. Over welke activiteiten of sprekers mensen graag willen zien op een event
 2. Toon wat je in huis hebt voor je event maar maak het spannend! Zorg voor korte sprekers highlights liefste video deze scoren beter.
 3. Is er al informatie of toffe video content van de DJ’s, artiesten, sprekers etc aanwezig van de sprekers? Share en verwerk deze in je FB advertentie campagne.
 4. Zorg dat mensen na het aanmelden direct jouw social media buttons te zien krijgen waar ze kunnen delen ‘sharing is caring’. Nog mooier is dit laten automatiseren zodat de klant alleen op SEND hoeft te drukken.
 5. Zorg voor het Social proof op je site en op je event page, dus probeer alvast wat testimonials of reviews van vorige jaren te verzamelen, heb je dit niet? Gebruik dan je artiesten, producten, mensen etc. en gebruik liefst foto’s van mensen. Mensen houden van verbinden met mensen.
 1. maak geen onnodige drempels voor je event! Geef mensen de mogelijkheid om te kunnen inchecken met hun Facebook account ook op je website.
 2. Dit moet echt standaard zijn, maar wordt nog te vaak vergeten. Maak veel foto’s van het evenement en deel deze. Maar ook bewaren want volgende jaar kan je het weer gebruiken. Zet ook je artiesten, spreker etc in het zonnetje en gebruik soms ook content die niemand kan weten! Backstage gevoel.
 3. Informeer je Facebook event fans als eerste met up-to-date info over de opening, een keynote, praktische informatie of wijzigingen. Zorg dat je 1/2 mensen dan hebt klaar zitten om alle vragen en mogelijk discussies te voeren. Je kunt een lijstje maken met de vragen die al gesteld zijn om mensen te trainen ;-).
 4. Sla een brug tussen je Facebook event en offline, zorg dat mensen interactief bezig kunnen zijn op je event. Maar maak ook gebruik dat je een groot leger hebt aan ‘fans’ die quote of andere toffe dingen kunnen delen voor jou marketing!
 5. Gebruik je fans content, als je bezoekers of deelnemers leuke vragenstellen, tweets, foto’s plaatsen gebruik deze content voor je eigen Facebook pagina of website.
 1. Zorg dat je de netwerken van je deelnemers, artiesten, sprekers gebruikt door hun eenvoudig te bedanken of iets aan te bieden online.
 2. Nazorg, behandel je fans goed om hun nog even te voorzien van extra informatie of een online ‘goodie’ over bv te topic van de presentatie.
 3. Is je event afgelopen? Vraag toch altijd even om feedback, om je event te verbeteren maar ook je product beter af te stemmen op de doelgroep.
 4. De foto’s, videos en content die je al hebt gemaakt of gemaakt is door je fans? Gebruiken! Zo houd je de community warm ter voorbereiding op je eerstvolgende event.

Ik neem aan dat je nu even genoeg informatie hebt gekregen voor de vraag te kunnen beantwoorden: “Hoe kan ik mijn evenement het best op Facebook promoten?”

Als je verder nog vragen hebt laten het weten in de reacties onderaan het blog! Let me know!

 

TIP: “24 Jarige MBO’er Verdient Overal Ter Wereld Honderden Euro’s Per Dag, Dankzij Het Internet” Ja! Ik wil dit ook! >>

2 gedachten over “Evenement Facebook promoten? Lees hier direct hoe het WEL moet!”

Plaats een reactie