Slim beleggen: Wat is het en hoe leer ik slim beleggen?

Slim beleggen is het mogelijk? Ik heb voldoende boeken gelezen over beleggen om je te kunnen vertellen dat er een verschil is tussen beleggen en slim beleggen. Er zijn iedere dag ontelbaar mensen met beleggen bezig, zakelijk en particulier. Alhoewel zakelijke beleggers vrijwel altijd particuliere beleggers outperformen, zijn er genoeg particuliere beleggers die de zakelijke tegenpartij aftroeven.

TIP: Hoe Harm van Wijk beleggingsexpert en bekend van BNR zijn cliënten elk jaar gemiddeld 7,4% – 20,6% rendement krijgen via beleggen op de beurs (met kleine portefeuilles en crypto) Klik hier en ga direct naar de Gratis Training!

Dit zijn negen van de tien keer mensen die slim beleggen. Die actief nadenken over de keuze die ze maken en begrijpen waarom ze bepaalde keuzes maken. Data staat bij deze beleggers voorop. En ja, ook software speelt een steeds belangrijker wordende rol.

Data is king

Data is king - Slim beleggen

Slim beleggen is tegenwoordig niet meer zonder een overload aan data mogelijk. Jarenlang hebben professionele beleggers het makkelijk gehad doordat zij eenvoudig aan uitgebreide data konden komen. Dat terwijl particuliere beleggers met gebrekkige data achterbleven.

Sinds enkele jaren is software, zoals de Trading Navigator van Harm van Wijk, ook voor particuliere beleggers beschikbaar geworden. Slim beleggen was lange tijd voor een enkeling weggelegd. Mede doordat software ontoegankelijk was.

Ondertussen zit de wereld van beleggen (gelukkig) anders in elkaar. Verkopers van dergelijke software zien in dat particuliere beleggers ook willen investeren in data. Dat ze zelf ook toegang willen hebben tot de benodigde data om de juiste keuzes te maken. En daarom kun je vandaag de dag, met de juiste software, eindelijk dezelfde data als professionele beleggers verzamelen.

Meer kennis online

Meer kennis online over beleggen

Behalve data over specifieke aandelen en fondsen, wordt er online ook meer kennis gedeeld. Waar jarenlang het vanzelfsprekend was dat je met een dure opleiding jezelf pas in de wereld van beleggen kon onderdompelen, is dat nu ook online mogelijk. En dat kost je, in vergelijking met een opleiding, een fractie van het opleidingsbedrag.

Online zijn complete websites toegewijd aan het voorzien van kennis over beleggen zoals Motley Fool. Slim beleggen is pas mogelijk als je een goed begrip van beleggen hebt. Volgens steeds meer experts, is dat met de kennis die online gedeeld wordt binnen handbereik.

Je kunt hierbij denken aan websites die ieder begrip uitvoerig bespreken of inzicht in strategieën geven. Daarnaast zijn YouTube tutorials en leerzame kanalen zoals van Madelon Vos en diverse informatie van online brokers DeGiro beschikbaar en zijn handige excel-sheets te gebruiken voor het bijhouden van je transacties.

Online bijscholen met het doel om slim te beleggen

Online bijscholen met het doel om slim te beleggen

Een van de meest gekozen cursussen om slim te leren beleggen, heeft te maken met het eerder aangehaalde Trading Navigator van Harm van Wijk.

In de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk leer je slim beleggen aan de hand van software en bewezen strategieën. Door te kijken naar markttrends en analyses, begrijp je volgens van Wijk binnen korte tijd de principes van de financiële markt. Dit zodat ook jij als particulier slim kunt beleggen.

Omdat de cursus van Harm enorm is, hebben we te weinig tijd op deze pagina om naast slim beleggen de Trading Navigator Methode ook nog eens uitgebreid te bespreken. Daarom ga ik op deze pagina dieper op zijn methode in!

Plaats een reactie