Beste ETF DEGIRO? Bekijk hier onze Top 3 ETFS!

ETF’s zijn even controversieel als fascinerend. Met deze passieve vorm van beleggen behaal je in de lange termijn een hoger rendement dan met welke aandelenportefeuille dan ook. ETF’s zijn dan ook perfect voor wie tien jaar of langer vooruit denkt, bijvoorbeeld voor een aanvullend pensioen.

Waarom ETF’s zo populair zijn

Waarom ETF’s zo populair zijn

ETF is een afkorting voor exchange traded fund. Het gaat hierbij om een mandje aandelen, vaak van een complete index als de AEX-index of de S&P 500. Door in een ETF te investeren, hoef je niet zelf losse aandelen uit te zoeken. In plaats daarvan ben je gediversificeerd en loop je een klein risico. Sterker nog, de geschiedenis wijst uit dat ETF’s beter presteren dan de meeste zelf samengestelde aandelenportefeuilles. Dit is dus niet alleen een eenvoudige, maar ook een veilige en lucratieve belegging.

Lage commissie

Lage commissie

Omdat een ETF een complete index volgt, komen er geen professionele stock pickers aan te pas. En dat zie je weerspiegeld in de lage commissies voor ETF’s. Er is zelfs een hele rits ETF’s waarvoor je helemaal geen commissie betaalt bij broker DEGIRO. Deze gratis ETF’s vind je in de zogeheten kernselectie.

De ETF’s in die kernselectie kun je één keer per maand kostenloos aankopen of verkopen. Daaropvolgende transacties in dezelfde maand zijn alleen gratis als je minstens € 1.000,– verhandelt en de transactierichting (koop/verkoop) dezelfde is als bij de eerste transactie van de maand.

Soorten ETF’s

Ik zei hierboven dat ETF’s mandjes aandelen zijn, maar dat gaat niet altijd op. Er zijn ook ETF’s die obligaties tracken of grondstoffen, zoals goud of ruwe olie. Daarnaast zijn er industrie-ETF’s. Die volgen een hele sector, bijvoorbeeld technologie of farmaceutische producten.

Populairste ETF’s bij DEGIRO

DEGIRO is transparant. Zonder morren laat deze broker weten welke ETF’s het meest verhandeld worden op het platform. In 2020 waren dat de volgende:

Vanguard FTSE All-World (IE00B3RBWM25)
Dit fonds volgt de prestaties van grote en middelgrote bedrijven in ontwikkelde landen en opkomende economieën. Dit ETF keert elk kwartaal dividend uit. In de laatste drie jaar is de waarde van dit ETF 46% gestegen.

Vanguard S&P 500 (IE00B3XXRP09)
Door een ETF van Amerikaanse bedrijven te kopen, ben je eigenlijk ook prima gediversificeerd. Veel van deze giganten zijn wereldwijd actief, waarmee je ook de groei van opkomende economieën meepikt. De S&P 500 is de index van de grootste beursgenoteerde bedrijven uit de VS.

iShares MSCI World (IE00B4L5Y983)
Ook dit is een fonds met wereldwijde aandelen, alleen neemt het de
ontwikkelingslanden niet mee. Je vindt uitsluitend de aandelen van bedrijven uit 23 westerse economieën in dit ETF. De laatste drie jaar heeft een belegging in iShares MSCI World meer dan 49% rendement opgeleverd.

Zijn dit de beste ETF’s van DEGIRO? Die vraag is moeilijk te beantwoorden. De ene ETF scoort gedurende een bepaalde periode iets beter dan de andere. Maar één ding is zeker: je behaalt hier een stukken hoger rendement mee dan wanneer je je geld op een spaarrekening parkeert. Wil jij graag starten met de DeGiro dan kan dat hier!

Plaats een reactie